O nouă speranță pentru revoluționarii turdeni, din partea deputatului, Cristina Burciu

spot_imgspot_img

Revoluționarii turdeni au fost printre primii din țară care, în zorii zilei de 22 decembrie au spart ușile primăriei și ale securității pentru a prelua puterea.

„Ne-am riscat viața și integritatea personală pentru a salva această țară. Dacă revoluția nu era învingătoare, turnau var praf peste cadavrele noastre într-o groapă comună”, a declarat Marian Popescu, nu cu mult timp în urmă.

Cu toate acestea, niciunul dintre eroii revoluției de la Turda nu mai beneficiază de indemnizația de revoluționar.

În aceste condiții, deputatul PSD, Cristina Burciu, a decis să ia atitudine pentru a-i susține pe revoluționari.

„I-am prezentat domnului secretar de stat solicitarea unui grup de revoluţionari din municipiul Turda, reprezentaţi de domnii Vasile Remus Miron şi Marian Bia, care doresc anumite clarificări din partea instituţiei care are atribuţii pe linia problemelor celor recompensaţi în urma evenimentelor din decembrie 1989. Cei doi turdeni deţin certificate de luptător în Revoluţia din decembrie 1989, iar prin intermediul meu au solicitat o audienţă la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, pentru a-şi putea susţine cauza în dosarul de preschimbare a certificatelor de revoluţionari. Aştept răspunsul oficialului guvernamental, precum şi primirea în audienţă a revoluţionarilor turdeni, şi, de asemenea, rezolvarea doleanţelor acestora” a subliniat deputatul Cristina Burciu, într-un comunicat de presă.

spot_img
%d bloggers like this: