spot_imgspot_img

O nouă investigație din România dezvăluie viața puilor crescuți pentru carne

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

-Dragoș Pătraru expune coșmarul pe care îl trăiesc puii din România, făcând apel la
compasiunea și rațiunea oamenilor-


“Puii crescuți pentru carne, numiți și broiler, sunt cele mai exploatate animale de pe pământ.
Cei mai mulți dintre puii crescuți industrial pentru carne aparțin raselor cu creștere rapidă.
Acești pui sunt captivi într-un film ce pare ireal, din cauza predispoziției genetice care îi poate
supune încă din prima zi de viață la numeroase afecțiuni care îi imobilizează, făcând fiecare
respirație un chin.”


Având în vedere îngrijorările tot mai mari legate de bunăstarea animalelor/păsărilor și starea lor de
sănătate, un videoclip recent creat de Asociația F.R.E.E. în colaborare cu Dragoș Pătraru, pune în primplan problemele de sănătate și bunăstare cu care se confruntă puii de carne proveniți din rase cu creștere
rapidă.


ÎN URMA UNOR INVESTIGAȚII RECENTE ÎN UNA DINTRE CELE MAI MARI FERME DE PUI
BROILER DIN ROMÂNIA, AM REUȘIT SĂ SURPRINDEM REALITATEA PE CARE O TRĂIESC
ACEȘTIA ÎNCĂ DIN PRIMA ZI DE VIAȚĂ.


Puii care aparțin raselor cu creștere rapidă sunt folosiți cel mai des în industria avicolă pentru a satisface
cererea rapidă a consumatorilor, confruntându-se cu probleme de sănătate la nivelul picioarelor, dificultăți
respiratorii și probleme cardiace care sunt adesea asociate cu ritmul lor anormal de creștere.
Asociația F.R.E.E. și numeroase organizații pentru bunăstarea animalelor, susțin că există dovezi științifice
copleșitoare din care reiese că actualii pui de carne, crescuți în mod convențional, suferă în mod inutil din
cauza unor factori genetici și de mediu.


Din cauza ritmului anormal de creștere, puii sunt predisupuși la afecțiuni precum ascita sau sindromul morții
subite, care le cauzează moartea prematură.


În prezent, organizațiile pentru bunăstarea animalelor recomandă asumarea Angajamentului European
pentru Pui de către companiile din HoReCa care comercializează carne de pui, pentru a îmbunătăți progresiv
standardele minime de bunăstare, schimbând aceste rase de pui cu unele mai puțin expuse la riscuri de
îmbolnăvire, alături de condiții mai bune de creștere. Aceste recomandări sunt explicate în Raportul de
Responsabilitate publicat de asociație.
Ce poți face?

  1. Cere companiilor să adopte Criteriile Angajamentului European pentru Pui
    (European Chicken Commitment) pentru a reduce suferința puilor.
  2. Evită consumul de carne de pui, în principal al puiului din rase cu creștere rapidă.
  3. Susține interzicerea raselor de pui cu creștere rapidă la nivel național și european.
    State precum Danemarca fac deja pașii necesari în direcția aceasta. De ce nu și
    România?
    Un număr cât mai mare de semnături demonstrează interesul cetățenilor și al consumatorilor față
    de cauză și pot grăbi îmbunătățirea condițiilor de trai ale puilor crescuți pentru carne.
    Videoclipul pune în discuție nevoia imediată de a aborda aceste probleme și susține interzicerea puilor cu
    creștere rapidă, iar companiile pot contribui semnificativ la această traniziție prin politicile adoptate public
    de către acestea.

videoclipul va fi lansat mâine, dar până atunci vă propunem teaserul șocant:

https://www.instagram.com/p/Cz8XaW6qmeK/

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Related articles