spot_img
spot_img

O noua autostrada pentru soferii romani

spot_img

#PROIECT #AUTOSTRADA #NORDULUI! ACEASTA VA TRAVERSA ORASELE, SATU MARE, BAIA MARE, DEJ, BISTRITA, VATRA DORNEI ŞI SUCEAVA.

Peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal au șanse să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria sau în Germania, grație unui proiect legislativ care va obliga Guvernul să construiască o autostradă în 4 ani…! Ce orașe va traversa drumul de mare viteză:

Nemulțumit de faptul că Guvernul nu vrea sau nu reușește nicicum să construiască autostrăzi, deputatul PMP Ionuț Simionca a decis să facă un proiect legislativ referitor la Autostrada Nordului – deja desenată în MasterPlanul pentru transporturi al României.

Deputatul a anunțat astăzi că autostrada va porni de la vama Petea, traversând apoi Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei și Suceava.

„Este un proiect legislativ care, dacă va trece până în ianuarie 2019, va trebui să fie terminat în 4 ani. Am propus ca prevederile acestei legi să intre în vigoare în patru ani… Sunt peste 2 milioane și jumătate de cetățeni în Ardeal pe care noi vrem să-i conectăm cu Occidentul, să poată să ajungă mai repede în Ungaria, în Austria, în Germania… Avem nevoie de autostrăzi în România, avem nevoie de infrastructură și doar așa se poate dezvolta țara noastră. Nu pot să stau cu mâinile în sân și să văd cum Guvernul stă nepăsător și nu face nimic…”, a mai psus Ionuț Simionca.

Deputatul este conștient că are de-a face cu un proiect îndrăzneț despre care multă lume va crede că e imposibil sau irealizabil, însă mizează pe sprijinul colegilor săi și are de gând să ceară ajutorul tuturor colegilor din Transilvania, indiferent de partid.

„Ne dorim ca românii să circule în siguranță, să le scurtăm perioada de timp când călătoresc, să nu facă de la Bistrița la București 8-9 ore, să poți să ajungi – ar fi ideal – în 3-4 ore, sau de la Bistrița la Petea să nu faci 5 ore, ci 2 ore… Am speranțe că și ceilalți colegi parlamentari din toate partidele politice o să susțină proiectul și am încredere că dacă va fi susținut și votat, legea se va aplica și vom avea în sfârșit autostradă. Este un proiect important… Este coordonat de Ministerul Transporturilor, iar dacă nu poate fi susținut doar de Guvernul României, se poate face pe fonduri europene sau împrumut de la Banca Mondială…”, a mai spus Ionuț Simionca.

„Cu cât lăsăm mai mult timp să treacă, cu atât România va ajunge mai rapid codașa Europei…”, a conchis deputatul.

s bistriteanul.ro
S2 Info Trafic Romania

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Nu, mai bine, nu se deschidea Piața Mureșului? Că oricum e goală!

În cei doi ani de pandemie pe care i-am...

Ce ne recomandă Prefectura Cluj în minivacanța de 1 decembrie?

De Ziua Națională a României, Instituția Prefectului – Județul...

🔝Încă două succese administrative pentru dezvoltarea Municipiului Câmpia Turzii

  ✅În această săptămână, domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, a...

Încep lucrările, cu fonduri europene, la Parcul Obeliscului din Turda

Astăzi a fost predat amplasamentul de începere a lucrărilor...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Incident ȘOCANT la o școală din Hădăreni – și-a amenințat proprii copii

Camelia Puiac, directorul Școlii Gimnaziale Chețani din județul Mureș,...

Eveniment special dedicat modificărilor din Noul Cod Rutier, la Turda

Social Medical Club Vă invită la evenimentul „...

Consiliul Local Mihai Viteazu se reunește în ședință ordinară – iată ordinea de zi

În conformitate cu prevederile art. 139, Ordonanța de Urgență...

Vlad Mornea – 15 zile in arest preventiv

Procurorii de pe langa Judecatoria Cluj Napoca au solicitat...

Se schimbă „foaia” pentru românii care muncesc în firme mici

Vești bune pentru angajații societăților comerciale mici din țara...
spot_img
spot_imgspot_img

Agresiune sexuală, la o tabără din județul Cluj

La data de 7 iulie a.c., urmare informațiilor apărute în cadrul unui material de presă care prezenta un incident desfășurat în timpul unei excursii...

Moș Crăciun își începe călătoria – urmărește-l LIVE!

Peste 3 ore și 40 de minute, mai exact la ora 12:00 (Ora României), Moș Crăciun își începe călătoria în jurul lumii, pentru a...

Animalele sălbatice – alertă pentru Prefectura Mureș

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș, a convocat pentru astăzi ședința Grupului de lucru pentru gestionarea...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: