spot_img
spot_img

Număr record de eliberări din Penitenciarul Aiud în ultimele luni

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

După două luni şi jumătate de la intrarea în vigoare a legislaţiei care permite deţinuţilor care şi-au executat parte din pedeapsă în condiţii necorespunzătoare să ceară liberarea înainte de termen, peste 70 de condamnaţi au părăsit Penitenciarul Aiud, reprezentând aproximativ 10% din numărul celor aflaţi după gratii, înainte de aplicarea noii legi.

Potrivit celor mai recente date transmise de către purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mătărângă, la solicitarea Alba24.ro, pe lângă cei 30 de deţinuţi eliberaţi chiar în ziua în care legea a intrat în vigoare (pe 19 octombrie), au mai ieşit din închisoare, până în 28 decembrie, alţi 45.

Din totalul de 75 de persoane puse în libertate, 48 au fost eliberate la termen, iar 27 prin hotărâri ale instanţelor judecătoreşti.

Reamintim că din 19 octombrie, prin Ordinul ministrului Justiţiei pentru aprobarea normelor minime obligatorii privind condiţilie de cazare a persoanelor private de libertate, a intrat în vigoare a Legii 169/ 2017 privind recursul compensatoriu, ce prevede că la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii necorespunzătoare, şase zile se consideră efectiv executate.

Printre cei care au beneficiat de eliberare de la Penitenciarul Aiud, se află inclusiv persoane condamnate pentru fapte grave – omor, criminalitate organizată, tâlhării, violuri, dar şi pentru furturi şi alte infracţiuni.

Înainte de intrarea în vigoare a noii legislaţii, erau după gratii 722 de condamnaţi la închisoarea din Aiud.

De noua legislaţie pot beneficia deţinuţii care au stat după gratii în condiţii necorespunzătoare şi au executat deja o jumătate din pedeapsă (pentru cei condamnaţi la pedepse sub 10 ani de închisoare), respectiv trei sferturi din termen (pentru cei cu pedepse peste 10 ani de detenţie).

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Femeie de 53 de ani, agresată de concubinul, cu 14 ani mai tânăr

La data de 19 iunie 2022, polițiștii din Aiud au fost sesizați, de către o femeie, de 53...

Bătaie la Aiud – a doborât un bătrân dintr-un singur pumn

Polițiștii din Aiud au reținut un tânăr, din Aiud, care este cercetat pentru tulburarea liniștii publice și lovire....

Pui de pisică salvat dintr-un canal

Detașamentul de pompieri Aiud a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în municipiul Aiud. La ajungerea forțelor...

Hoț prin în flagrant, la Aiud

Un tânăr din Aiud a fost prins de polițiști la scurt timp după ce ar fi sustras mai...
spot_img

VIDEO – PERCHEZIȚII IN CADRUL UNUI DOSAR DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale și cei ai secțiilor urbane au desfășurat...
%d bloggers like this: