Nu, mai bine, nu se deschidea Piața Mureșului? Că oricum e goală!

spot_imgspot_img

În cei doi ani de pandemie pe care i-am trăit, împreună, cu morți, cu izolete și cu vaccinări, nu puțini au fost cei care au contestat închiderea Pieței Mureșului.

Primii au fost legumicultorii locali care nu aveau, domne, unde să-și vândă marfa și vara le era cald, iar iarna frig.

Apoi a venit vremea politicienilor și afaceriștilor care-l contestă pe primar. Că ce, altă locație nu s-a găsit pentru vaccinare?

Ei bine, de o lună de zile încoace, Piața Mureșului este redeschisă producătorilor locali de legume/fructe și brânzeturi … ȘI ESTE GOALĂ! Astăzi, spre exemplu, era o singură tarabă ocupată… după ce, doi ani de zile, s-a tot ciotricat că de ce nu se deschide, că de ce ne vaccinăm acolo, că una, că alta!

Păi … oameni buni, ceea ce nu știe lumea este că această piață … mai bine nu se mai deschidea deloc, din următoarele considerente:

  1. Marea majoritate a cumpărăturilor se fac fie din supermarket, fie de pe net;
  2. Nici înainte de pandemie, lumea nu se înghesuia în Piața Mureșului;
  3. Din cei 6-7 „producător” care vindeau în piața Mureșului înainte de pandemie, 3-4 erau, defapt, bișnițari, care-și aduceau marfa fie din Dezmir, fie de la alți bișnițari.
  4. Odată cu pandemia, „producătorii-bișnițari” s-au reorientat. 

Acum, Piața Mureșului este și energofagă, nici nu-și justifică, deloc, cheltuielile, face și umbră blocului din spatele său și … practic … nu are nici un fel de utilitate publică.

Deci … nu mai bine nu se deschidea deloc? 🙂 

spot_img
%d bloggers like this: