Nu, domnule Rece, nu puteți spune „M..e Poliția!” și am să vă explic și de ce

spot_imgspot_img

Într-o postare plină de frustrări, cauzate de faptul că Poliția Câmpia Turzii nu l-a amendat pe Bogdan Canonenco la legea 61/1991, consilierul local PSD, Gheorghe Rece, a spus următoarele: „De acum inainte pot sa scriu pe facebook, SPATIU PUBLIC, M..e Politia Campia Turzii, fara sa fiu tras la raspundere? Dupa raspunsul Politiei Campia Turzii, DA!!! O fi proferare de injurii….Dupa ei NU! O fi de bine, o fi lauda? Dupa ei se pare ca DA, neexistand”un subiect pasiv determinant al insultelor expuse sau a cuvintelor obscene distribuite”. Eu NU O SA FAC ACEST LUCRU. RESPECT POLITIA ROMANA SI PE ANGAJATII EI!!!! Dar aveti grija d-lor, creati precedente periculoase!!!!”

Și-acum să ne uităm pe legea 61/1991. Articolul 2 al legii spune următoarele: „ART. 2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele
fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii
penale, să fie considerate infracţiuni:
1) săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene,
proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu
acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de
natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace
indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora
sau a instituţiilor publice;”

Am subliniat „instituțiilor publice”, deoarece Poliția este una dintre cele mai publice instituții românești, dacă îmi permiteți. Poliția, spre deosebire de partidul din care face parte Gheorghe Rece și pe care se simte obligat să-l apere pentru un loc mai sus pe listele electorale, este instituția fără de care întregul sistem public s-ar prăbuși.

De-asta nu aveți voie, domnule Rece, să înjurați Poliția Română … defapt, dacă înjurați Poliția se constituie ultraj, nu mai vorbim de legea 61/1991, ci de Codul Penal și puteți face chiar pârnaie pentru aceste aspecte.

spot_img
%d