fbpx
spot_img
HomeANALIZĂNu doar telegondola! Iată alte proiecte de dezvoltare UNICE care nu beneficiază...

Nu doar telegondola! Iată alte proiecte de dezvoltare UNICE care nu beneficiază de finanțare în 2021

- Advertisement -

Marea „știre” a zilelor trecute a fost anunțul președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, potrivit căruia forul județean nu va mai susține financiar proiectul de transport periurban pe cablu de la Turda (telegondola).

Ei bine, nu doar acest proiect important și ambițios rămâne fără finanțare în 2021, iar RefleqtMedia vă prezintă adevăratul tablou al incompetenței Guvernului României.

  1. Parcul Industrial Tetarom V

Una dintre promisiunile Partidului Național Liberal încă din 2016, Parcul Tetarom V de la Luna a rămas, pentru încă un an, fără finanțare.

În bugetul județului Cluj, aprobat în luna aprilie, nu figurează nici o sumă pentru edificarea parcului sau măcar a drumului de acces către parc.

De altfel, ca urmare a unei întâlniri organizate la Primăria Turda, Dorin Lojigan – primarul de la Câmpia Turzii – declarase că drumul de acces spre parc va fi finanțat prin fondurile europene care vor acoperi și edificarea Centurii de Ocolire Câmpia Turzii – Turda.

2. Centura de ocolire Câmpia Turzii – Turda

Deși Primăria Câmpia Turzii a finalizat studiul de fezabilitate aferent tronsoanelor sale de ocolitoare, aceasta nu va beneficia de finanțare în viitorul apropiat.

„Porumbelul” a fost scăpat de secretarul de stat, Cristian Haiduc, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local la care a fost invitat.

„Poate nu primim finanțare pentru centură acum, poate primim peste 5 ani, dar important este că se face.”, a spus Haiduc.

3. Compartimentul de Primiri Urgențe Câmpia Turzii

Al treilea proiect major de dezvoltare din zonă este CPU – care ar degreva de sarcini CPU Turda și care ar permite cetățenilor din Câmpia Turzii și comunele arondate să aibă o șansă în plus la viață, în eventualitatea în care suferă o traumă severă sau un infarct miocardic.

RefleqtMedia l-a întrebat pe președintele PNL, Ludovic Orban, care este stadiul avizării acelui CPU, dar Orban ne-a spus că rămâne la stadiul de „vorbim, vedem…”

4. Centura de ocolire A3-DN15

Deși autoritățile județene spuneau, în campania electorală, că în acest an vor debuta lucrările efective la cel mai celebru drum de legătură din zonă … acesta rămâne la stadiul scriptic.

Cu studiu de fezabilitate și proiect tehnic, șansele unei finanțări și a unui debut efectiv de lucrări fizice în 2021 sunt nule.

5. Proiectele PNDL din TOATĂ ZONA TURDA – CÂMPIA TURZII

În ultimii 4-5 ani, primarii din zona Turda – Câmpia Turzii au obținut contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală în valoare de peste 7 milioane de euro … însă anunțul făcut ieri de ministrul dezvoltării, Attila Cseke, potrivit căruia … banii s-au terminat, îi pune pe jar pe primari.

Aceștia vor fi nevoiți să sisteze lucrările sau să-și bage bugetele în colaps, încercând să suporte, în regie proprie, deconturile lucrărilor efectuate.

Desigur, Florin Cîțu a declarat că totul e în ordine și că bani sunt … dar tot Cîțu a fost printre cei care ziceau că vor debuta lucrările la Centura A3-Tureni 🙂 

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

IPJ Cluj prezinta detalii despre accidentul de munca mortal de la...

0
În jurul orei 11.00, s-a înregistrat un accident de muncă mortal pe un șantier de pe strada 21 Decembrie, din municipiul Turda. Conform primelor informații,...

ANUNȚ IMPORTANT

Comentarii

%d bloggers like this: