fbpx
HomeEVENIMENTNoua tulpină COVID-19 a ajuns și în județul Cluj
spot_img
spot_img

Noua tulpină COVID-19 a ajuns și în județul Cluj

- Publicitate -
spot_img

Lupta cu COVID-19 intră într-un nou stadiu și în județul Cluj, odată cu descoperirea noii tulpini la 2 persoane.

Este vorba despre doi cetățeni internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, care au venit din Marea Britanie și care sunt infectați cu noua tulpină, mult mai contagioasă, a COVID-19.

„Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București – 6 probe, din Vâlcea – 2 probe, și din Cluj – 2 probe. Așadar, există posibilitatea unei transmiteri comunitare, spun specialiștii.

 

“Datele noastre preliminare arată că există o dinamica importantă legată de noua tulpină din Marea Britanie. Astfel, dacă în urmă cu o lună de zile, când am secvențiat 60 probe, nu au fost identificate persoane cu noua tulpină, la secvențierea curentă am identificat 10 din 79. Acest lucru indică faptul că prevalența pe lotul MedLife este una mare, de 12,6%, ceea pare să confirme că tulpina din Marea Britanie este mai contagioasă și, dacă acest trend se păstrează, ar putea să devină tulpină dominantă în România, la fel cum s-a întamplat și în alte state”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și coordonator al studiului de secvențiere, derulat de MedLife.”, scrie HotNews.ro
 
Autoritățile clujene nu au dat, până acum, niciun fel de informații cu privire la persoanele infectate cu noua tulpină COVID-19.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: