spot_img

ذات صلة

جمع

Detalii actualizate despre funeraliile lui Dumitru Babaioana

Anca Babaioana a prezentat noi informatii despre priveghiul si...

Noi detalii despre scandalul dintre ciobani

RefleqtMedia v-a prezentat ieri primele date despre un scandal...

El a murit in accidentul de aseara

Viata i-a fost curmata brusc, la 19 ani, dupa...

Un mort si 3 raniti, la Moldovenesti

Accidentul rutier de la Moldovenesti este mai grav decat...

Accident rutier la Moldovenești

Două autoturisme s-au ciocnit frontal, în urmă cu câteva...

Noile variante de COVID-19, în Europa, Asia și Marea Britanie! Vom avea un nou „lockdown” la toamnă?

Tot mai multe surse mass-media din România și din străinătate vorbesc despre o creștere a îmbolnăvirilor endemice cu SARS-CoV-2, precum și despre noile variante de virus, care au ajuns în Marea Britanie, Danemarca și Israel.

„Noua variantă, denumită online BA.X, ar fi fost găsită în Danemarca și Israel, deși acest lucru nu a fost confirmat oficial.

Comunitatea științifică este împărțită cu privire la modul de a face față noii variante.”, transmite GBNews

De asemenea, presa din România descrie evoluția endemică, pe trend pozitiv, a cazurilor de COVID-19.

„Este a doua săptămână în care a crescut numărul de cazuri noi de COVID-19, dar nu se cunoaște ce tulpini ale virusului circulă acum pe teritoriul țării noastre. Cercetătorul Octavian Jurma consideră că ne confruntăm cu al doilea val endemic și a făcut mai multe precizări legate de SARS-CoV-2 și „Long COVID”.”, arată digi24.ro

Totodată, cel mai recent buletin săptămânal al evoluției COVID-19, prezentat de Organizația Mondială a Sănătății, arată creșteri în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri raportate, comparativ cu buletinul precedent, dar – pe de altă parte – numărul deceselor a scăzut, comparativ cu ultima raportare – sursa: https://www.who.int/publications/m/item/weekly-epidemiological-update-on-covid-19—17-august-2023

În egală măsură, în România avem a treia săptămână consecutivă de creștere a cazurilor de COVID-19. Sursa: https://www.ms.ro/media/documents/Buletin_de_presa_07-13.08.2023.pdf

„În intervalul 07 – 13 august 2023 au fost înregistrate 1054 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 325 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.


Săptămâna 07 – 13 august 2023

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 44 persoane au fost reconfirmate pozitiv.


PACIENȚI INTERNAȚI


În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 290. De asemenea, la ATI, sunt internate 37 persoane. Dintre cei 37 pacienți internați la ATI, 23 sunt nevaccinați.”, se arată în raport.

În aceste condiții, RefleqtMedia a solicitat un punct oficial de vedere din partea Ministerului Sănătății, cu privire la o posibilă estimare a cazurilor de COVID-19 la care ne putem aștepta, o posibilitate de introducere a unor măsuri restrictive, în toamnă: masca obligatorie, lockdown etc.

Vom prezenta răspunsul Ministerului de îndată ce acesta ne va fi furnizat.

Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_imgspot_img