spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Noi reclamații la Spitalul Municipal Turda – rezultatele unei biopsii sunt „ținute la secret” de trei luni

Laboratorul de anatomopatologie a Spitalului Municipal Turda este una dintre secțiile cele mai controversate ale instituției sanitare.

După scandalurile din anii anteriori și inspecțiile Direcției de Sănătate Publică, un nou scandal mocnește la Spital.

Mama unui pacient a spitalului ne-a contactat pentru a prezenta o atitudine pe cât de aiurea, pe atât de periculoasă, manifestată de cei responsabili cu laboratorul de anatomopatologie.

„In 25 mai 2023 fiul meu a fost operat de Dr Tomus si i s-a excizat un nev atipic. In aceeasi zi proba a fost trimisa la laboratorul de anatomopatologie de la Spitalul din Turda pt analize, sa vedem daca e un nev cu celule cancerigene sau nu. Dnul Dr Tomus i-a zis fiului meu ca rezultatul il va primi in maxim 6 saptamani. Dupa 8 saptamani fiul meu a fost la laborator si dna dr Mitroi Cristina i-a zis ca s-a uitat peste rezultatul lui si mai are nevoie de o zi ,doua sa il studieze. Peste 3 zile fiul meu a fost din nou la laborator si dna dr a zis sa o mai lase cateva zile pt ca vrea sa se consulte cu un coleg. A zis sa stea linistit acasa ca ii va trimite rezultatul printr-un mesaj. Nu a mai primit nimic. In 2 August a fost din nou la laborator si i s-a zis ca dna dr este in concediu cateva zile. Asistentul de serviciu din aceea zi a cautat rezultatul dar nu l-a gasit. In 11 August a fost din nou, fara nici un raspuns. In 21 august a mers din nou la laborator si pe usa era afisat mesajul”avem autopsie”. Azi a fost din nou si asistentul i-a zis ca dna dr a intrat de azi din nou in concediu toata luna august. De aproape 3 luni nu reusim sa primim un rezultat ! Fiul meu a solicitat sa i se dea proba ca sa o duca pt analize la alta clinica,dar doar dna dr Mitroi poate sa faca asta si dna nu e de gasit!In cazul unui rezultat pozitiv la melanom malign,inceperea tratamentului si CT in maxim 6 saptamani de la diagnosticare este esentiala!!! La fiul meu au trecut 3 luni,rezultatul a disparut,proba a disparut si dna dr. Mitroi la fel!!! Maine dimineata vom depune o reclamatie la directiunea spitalului dar managerul e in concediu. Oare o va citi cineva? Daca acel nev atipic este um melanom malign,care se stie ca este unul din cele mai agresive cancere de piele,cum vom mai recupera timpul pierdut?Timp in care fiul meu putea face tratament si alte investigatii!Dna dr este incompetenta sau nepasatoare?? Am vorbit azi cu cineva de la laborator si mi-a zis ca dna dr Mitroi are multe reclamatii,ca asa face de obicei si ca sunt pacienti care nu au primit rezultatele de anul trecut..Si conducere spitalului oare de ce nu face nimic? ”, este sesizarea pe care ne-a trimis-o cititoarea noastră.

Atitudinea injustă a medicului care cârmuiește laboratorul este cu atât mai periculoasă cu cât, în cazul cancerelor, depistarea timpurie și tratarea cât mai rapidă sunt ESENȚIALE.

 

spot_img
spot_img
spot_img