fbpx
HomeOPINIENoi? Nici vorbă de „fake-news”
spot_img
spot_img

Noi? Nici vorbă de „fake-news”

- Publicitate -
spot_img

Crima petrecută la Turda în această dimineață, pe lângă audiențe mari, ne-a adus și o acuzație, din partea unui coleg de breaslă, cum că am disemina „fake-news”.

Sincer, nu ne simțim datori colegului să-i dăm explicații, dar ne simțim să vă explicăm dumneavoastră, dragii noștri cititori, despre ce este vorba.

După cum puțină lume știe, în cazurile „din stradă”, informațiile vin multe, repede și pe surse.

Noi am primit prima informație despre faptul că „la Baum s-a întâmplat ceva” la ora 6:58. La 7:30 am trimis două solicitări de informații către IPJ Cluj.

Văzând că respectivele informații nu vin, am solicitat surselor noastre din cartierul Oprișani, să ne spună dacă au informații despre subiect, iar informațiile au venit, din mai multe surse.

Faptul că unele dintre aceste informații s-au dovedit a nu fi tocmai exacte, ne asumăm, pentru că într-o societate în care informația circulă repede, iar oamenii sunt tot mai însetați de „fenomenal”, ca jurnalist îți asumi să prezinți și informații inexacte, doar pentru că vrei să fii printre primii care scriu.

Nu am distorsionat, în mod voit, adevărul, așa cum fac site-urile cu profil „fake news”, ci am preluat informații de la mai multe surse.

Cazul de la Caracal a demonstrat că până și cele mai mari televiziuni de știri din România, Digi24, Realitatea TV sau România TV pot prezenta informații care se dovedesc a fi inexacte, asta deoarece sursele vorbesc și multe surse vorbesc din auzite.

S-a dus demult vremea când coordonam ziare tipărite, care apăreau cu caracter cotidian sau săptămânal și exista timp fizic pentru a verifica toate informațiile.

Acum totul se disipă în mod fantastic de rapid, iar cazuri de genul celui petrecut la Turda, în care un om a fost ucis în plină stradă este cazul tipic în care informațiile vin cu mare viteză, într-un timp foarte scurt.

Ne cerem scuze dacă informațiile prezentate au avut inexactități, însă vom continua să facem tot posibilul pentru a ne număra, întotdeauna, printre cei care prezintă PRIMII o informație.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: