spot_img

Ne ucrainizăm cu totul? După ce Boc le-a pus drapelul pe stâlpi, Băltărețu vrea să pună indicatoare rutiere cu litere chirilice – cum e? Turda sau Турда

Date:

Share post:

Este bine să ajuți, dar când politicienii români exagerează și o dau în prostie ieftină și încălcări de lege, este bine ca presa să-i ia de guler!

După ce primarul Clujului, Emil Boc,  A ÎNCĂLCAT LEGEA, arborând prin oraș drapelul Ucrainei, fără cel al României, o altă idee „genială” vine tot de la Cluj.

Mai exact, deputatul Viorel Băltărețu propune instalarea de indicatoare rutiere … cu litere chirilice, pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni să se ghideze mai ușor.

Având în vedere că, în Ucraina, învățământul primar și gimnazial se face atât în alfabet chirilic, cât și în alfabet latin, ideea lui Băltărețu este cel puțin greșită.

În aceeași idee, în momentul în care Germania a primit peste 100.000 de refugiați din Orientul Mijlociu, nu a observat nimeni nici steagul Siriei arborând prin Germania și nici indicatoare rutiere în alfabetul arab.

Să nu fim idioți, totuși

Imaginați-vă să vedeți, la intrare în Turda – următorul indicator ”Турда”, sau la intrare în Câmpia Turzii – Цампиа Турзии

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Accident la Campia Turzii

Doua autoturisme s-au tamponat, adineauri, pe strada Laminoristilor din...

Castrul Roman Turda intra in patrimoniul UNESCO

👏 𝗗𝗼𝘀𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗟𝗶𝗺𝗲𝘀-𝘂𝗹, 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝗱𝗲 𝘀i 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗱𝗶𝗻...

Scandal la Restaurantul Sarea în Bucate – 4 persoane implicate, un rănit

Se pare că actul de vandalism, prezentat anterior de...

Comunicat de presă Bugetul anului 2023 -Primăria Municipiului Turda-

La fel ca în anii precedenți și anul acesta...
%d bloggers like this: