spot_img
spot_img

Ne așteaptă cea mai gravă criză financiară din ultima sută de ani!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Cel puțin acesta este avertismentul remis de băncile elvețiene. Astfel, din cauza pandemiei și a războiului ruso-ucrainean, care au generat creșteri de costuri, în special în domeniul energetic, umanitatea se confruntă, deja, cu cele mai mari rate ale inflației de la marea recesiune economică dintre cele două războaie mondiale.

Guvernul elveţian a anunţat vineri noi reguli pentru cele cinci bănci majore ale naţiunii, cerând ca acestea să-şi sporească lichiditatea pentru a face faţă mai bine în viitor condiţiilor dificile, cum a fost pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

”Revizuirea este menită să asigure că băncile de importanţă sistemică deţin suficientă lichiditate pentru a absorbi şocurile de lichiditate şi pentru a-şi acoperi nevoile în caz de restructurare sau lichidare”, a declarat Consiliul Federal Elveţian într-un comunicat care anunţă adoptarea ordonanţei. O schimbare este că băncile considerate importante din punct de vedere sistemic trebuie acum să deţină suficientă lichiditate pentru a face faţă unei crize de lichiditate de 90 de zile, în loc de pragul anterior de 30 de zile, a spus consiliul federal format din şapte membri.

Nu doar în Elveția apar primele măsuri de întâmpinare a unii potențial șoc economic. Și în Marea Britanie, populația a fost informată să se pregătească de o adevărată penurie de alimente, din cauza fluxurilor de aprovizionare întrerupte.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Studiu Eurostat: bărbații din România trăiesc mai puțin și se îmbolnăvesc mai repede decât femeile

În această săptămână, Eurostat - instrumentul de statistică al Uniunii Europene - a publicat un studiu privind numărul...

Îi fain la Cluj – prețurile cresc, salariile scad, sărăcia rămâne constantă

Pe fondul inflației crescânde pe care o trăim, la nivel național, prețurile de la Cluj au început să...

Rusaliile – sărbătoarea PĂGÂNĂ, acceptată de Biserica Ortodoxă Română

În credința ortodoxă, sacralitatea Biblică se confundă - de multe ori - cu vulgarul mitologic, în special în...

Consumatorii de droguri din România sunt tot mai tineri. „S-a ajuns la un nivel de 9 ani”

Traficul și consumul de droguri au luat proporții periculoase în România, iar consumatorii sunt tot mai tineri. Este...
spot_img

Tânăr din BISTRA arestat după ce a ucis un om

Polițiștii din Câmpeni l-au reținut pe tânărul din Bistra care a provocat un accident soldat cu decesul unui pieton și care a părăsit locul...
%d bloggers like this: