spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Nasra trimite comunicate de presă fără să știe URGIA din teren și precizările legale – vezi video

În această dimineață, Biroul de presă al PSD Cluj a remis un comunicat în care Gabriel Horia Nasra îl beștelește pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, din cauza drumului județean 103 G care tranzitează comunai Aiton.

„Bătaia de joc în privința deszăpezirii drumurilor județene din Cluj continuă, mai multe drumuri
fiind la această oră înzăpezite.
„Îi solicit lui Alin Tișe să iasă din birou și să meargă de urgență în teren! Accesul în comuna Aiton
se face cu mare greutate, dinspre Gheorgheni drumul fiind închis și spre Tureni fiind înzăpezit. DJ
103 G este impracticabil.” se arată în comunicat.

Ceea ce Nasra nu știe este că în zona Aiton a fost FURTUNĂ DE ZĂPADĂ azi-noapte, ceea ce a făcut ca intervenția utilajelor de deszăpezire să fie redundantă.

„Am luat decizia, împreună cu Poliția și cei de la Drumuri Județene, să închidem circulația autovehiculelor, pe timpul nopții. A fost o urgie de nedescris”, ne-a comunicat reprezentantul societății de deszăpezire.

Articolul 30 din Normativul privind prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumurile publice se precizează: „Art. 30. Prevenirea înzăpezirii drumurilor publice se realizează prin patrularea cu autoutilaje specifice. Această acţiune se desfăşoară în timpul ninsorilor liniştite sau când viscolele sunt  moderate (viteza vântului este sub 36 km/oră), iar zăpada spulberată nu poate imobiliza autoutilajele specifice pe drum. În cazul în care viteza vântului creste peste valoarea menţionată şi zăpada este spulberată în cantităţi din ce în ce mai mari, acţiunea de patrulare va înceta şi autoutilajele specifice se retrag, lucrând până la baza de reşedinţă sau, dacă nu este posibil, până la prima localitate de pe traseu, în scopul menţinerii condiţiilor de circulaţie pentru autovehiculele care sunt surprinse de viscol.”

Având în vedere situația de ieri de la Aiton, băieții de la deszăpezire au acționat LA LITERA LEGII!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img