spot_img

Munții Apuseni, în topul CNN al celor mai atractive destinații turistice din Europa

Date:

Share post:

Topul CNN nu este argumentat, dar este însoțit de imagini, comentate. Despre Munții Apuseni, editorii scriu că reprezintă o regiune unde turiștii pot avea parte de “o vacanță ideală de vară, cu temperaturi mai răcoroase și poteci pustii”. Lanțul muntos cu relief carstic din Transilvania este o subdiviziune a Carpaților Occidentali, iar cel mai înalt vârf este Vârful Bihor (1.849 de metri). Apusenii adăpostesc peste 400 de peșteri naturale.

Pe primul loc, jurnaliștii americani au plasat muntele Picos de Europa din nordul Spaniei, despre care spun că este “adesea trecut cu vederea” în mod nemeritat. 

Locul doi este ocupat de insula Lofoten din Norvegia, un arhipelag pitoresc cu peisaje impresionante și distinctive, munți, deschidere la mare, golfuri și plaje. De aici poate fi observată foarte bine Aurora Boreală, un fenomen optic vizibil pe cerul nocturn al zonelor polare.

Orașul antic greco-roman Efes din Turcia se regăsește pe locul patru în clasament. CNN îl numește “cel mai complet oraș clasic din Europa, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase”. Orașul a fost întemeiat în secolul XI înainte de Hristos, de către coloniștii ionieni. 

 

Citește pe ce loc se află Apusenii, în articolul acesta.

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Comunicat lansare proiect: „RENOVARE ENERGETICĂ A CLĂDIRII REZIDENȚIALE MULTIFAMILIALE DIN COMUNA VALEA LARGĂ, JUDEȚUL MUREȘ”

„Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice...

Petridenii, nemulțumiți tot mai mult de primarul, Ioan Pîrv

Pe rețelele de socializare apar tot mai multe sesizări/plângeri/reclamații...

Material antiderapant împrăștiat pentru combaterea poleiului

Pe raza județului Cluj nu există drumuri județene blocate...

Se modernizează străzile din comuna Ploscoș

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar...
%d bloggers like this: