14.9 C
Turda
Sunday, August 14, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăMunții Apuseni, în topul CNN al celor mai atractive destinații turistice din...

Munții Apuseni, în topul CNN al celor mai atractive destinații turistice din Europa

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Topul CNN nu este argumentat, dar este însoțit de imagini, comentate. Despre Munții Apuseni, editorii scriu că reprezintă o regiune unde turiștii pot avea parte de “o vacanță ideală de vară, cu temperaturi mai răcoroase și poteci pustii”. Lanțul muntos cu relief carstic din Transilvania este o subdiviziune a Carpaților Occidentali, iar cel mai înalt vârf este Vârful Bihor (1.849 de metri). Apusenii adăpostesc peste 400 de peșteri naturale.

Pe primul loc, jurnaliștii americani au plasat muntele Picos de Europa din nordul Spaniei, despre care spun că este “adesea trecut cu vederea” în mod nemeritat. 

Locul doi este ocupat de insula Lofoten din Norvegia, un arhipelag pitoresc cu peisaje impresionante și distinctive, munți, deschidere la mare, golfuri și plaje. De aici poate fi observată foarte bine Aurora Boreală, un fenomen optic vizibil pe cerul nocturn al zonelor polare.

Orașul antic greco-roman Efes din Turcia se regăsește pe locul patru în clasament. CNN îl numește “cel mai complet oraș clasic din Europa, datorită săpăturilor și restaurărilor minuțioase”. Orașul a fost întemeiat în secolul XI înainte de Hristos, de către coloniștii ionieni. 

 

Citește pe ce loc se află Apusenii, în articolul acesta.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: