Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

Municipiul TURDA ar putea avea o rețea gratuită de WiFi

Comisia europeană a lansat chiar astăzi programul WiFi4EU.

Este vorba despre un program cu finanțare europeană dedicat tuturor municipiilor din Uniunea Europeană, care vor să beneficieze de rețea gratuită de WiFi.

Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa.

Bugetul este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2017-2019. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.

„Conectivitate pentru toți înseamnă că nu ar trebui să conteze unde locuim și ce venituri avem. Prin urmare, ne propunem astăzi să dotăm până în 2020 fiecare sat și oraș din Europa cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre de interes public.”

Jean-Claude Juncker
Președintele Comisiei Europene

Având în vedere că Municipiul TURDA este campionul cererilor de finanțare pe fonduri europene, ideea de a conecta întreg orașul la o rețea WiFi gratuită ar spori șansele unui turism modern și sustenabil în zonă.

Pentru a primi finanțare, administrația locală turdeană ar trebui să aplice pe site-ul www.wifi4eu.eu

spot_img

Popular Articles