Municipiul Câmpia Turzii nu irosește banul public pe lucrări de infrastructură

spot_imgspot_img

Având în vedere discuțiile vis-a-vis de starea precară a străzilor din Municipiul Câmpia Turzii, de lucrările de asfaltare a acestora, dar și nemulțumirile manifestate de cetățeni față de acest aspect, Primăria Municipiului Câmpia Turzii face următoarele precizări în legătură cu acest subiect.
Astfel, dorim să transmitem opiniei publice raționamentele pentru care anumite lucrări sunt imposibil de realizat, din punct de vedere tehnic.
În anul 2018 vor debuta lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare, prin proiectul cu finanțare europeană dezvoltat în colaborare cu operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A., în valoare de 151 milioane Euro+TVA, din care municipiului Câmpia Turzii îi revine aproximativ 29 milioane de Euro inclusiv TVA.
În acest context, un număr de 71 de străzi din municipiul nostru, din diverse cartiere, sunt vizate de lucrări de reabilitare și extindere a celor două rețele de infrastructură.
Străzile care urmează să fie afectate de lucrările desfășurate de operatorul de apă sunt următoarele: Aleea Constructorilor, Aleea Vânătorilor, str. Academician David Prodan, Fundătura Simion Bărnuțiu, precum și străzile 1 Decembrie 1918, 1 Mai, Abatorului, Amurgului, Poet Andrei Mureșanu, Aurel Vlaicu, Aviatorilor, Avram Iancu, Axente Sever, Băii, Călărașilor, Cărăbușilor, Ciocîrliei, Cloșca, Crișan, Cucului, Constantin Dobrogeanu Gherea, Aleea Făcliei, Florilor, Fluturilor, Gării, George Bacovia, George Coșbuc, George Enescu, Gheorghe Barițiu, Gheorghe Lazăr, Grădinilor, Horea, Ialomiței, Iancu Jianu, Ion Budai Deleanu, Ion Luca Caragiale, Dr.Ion Rațiu, Ioan Vasinca, Laminoriștilor, Livezii, Luncii, Memorandumului, Mihai Eminescu, Mioriței, Mureșului, Nicolae Titulescu, Oituz, Oțelarilor, Parcului, Pavel Dan, Petrilaca, Petru Maior, Plopilor, Porumbelului, Potîrnichii, Rapsodiei, Regina Maria, Republicii, Samuel Micu Klein, Școlii, Simion Bărnuțiu, Siretului, Șoferilor, Spicului, Târnavelor, Țebea, Teilor, Traian, Tudor Vladimirescu, Vasile Goldiș, Viitorului.
Având în vedere suprafața mare pe care se vor desfășura lucrări care presupun spargerea asfaltului, pentru înlocuirea și introducerea de țevi de apă sau canalizare, asfaltarea și modernizarea străzilor enunțate mai sus ar fi posibilă doar după finalizarea lucrărilor întreprinse de Compania de Apă Arieș S.A.
„Administrația locală a municipiului Câmpia Turzii crede într-o politică de dezvoltare durabilă și armonioasă, nu în irosirea banului public pe lucrări care se dovedesc a fi inutile. Suntem adepții lucrului bine făcut și așa îl vom face, pentru fiecare cetățean al comunității noastre. Ca atare, lucrările de asfaltare sau de modernizare a străzilor enumerate vor debuta abia după ce se va finaliza proiectul dezvoltat în colaborare cu operatorul de apă”, declară primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN.

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_img
%d