spot_img
spot_img

Multitudinea de accidente rutiere din Mureș i-au făcut pe polițiști să se îngrijoreze, serios

spot_img

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor de trafic.
În condiţiile producerii unor accidente rutiere grave pe raza judeţului Mureş, în ultima perioadă, poliţiştii rutieri recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.
Adoptați o manieră prudentă de conducere şi adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.
Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.
Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.
Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
Rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi efectuaţi fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare, mai ales în cazul în care vă angajaţi în depăşiri. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.
Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Accident rutier MORTAL pe A1

Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor...

IPJ Cluj revine cu date despre accidentul rutier de la Turda – o femeie a fost rănită

Două autoturisme s-au ciocnit, în această seară, în cartierul...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Se întâmplă acum: ACCIDENT RUTIER ÎNTRE LUNA ȘI LUNCANI

În urmă cu doar câteva minute s-a produs un...

729 de romani vindecati de Covid19

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr....

Chețani, singura localitate din județul Mureș în Scenariul Roșu

Județul Mureș este pe cale să intre în rândul...

Tentativă de crimă la Târgu Mureș – vezi ce s-a întâmplat

O tragedie cumplită a fost pe cale să se...

Se intampla acum: Accident pe Feleac

In urma cu cateva momente a avut loc o...
spot_img
spot_imgspot_img

Vezi imagini și fotografii EXCLUSIVE cu incendiul care a zguduit orașul Câmpia Turzii

Liniștea cartierului Blocuri din Câmpia Turzii a fost zguduită în această dimineață, la ora 7:00 de un incendiu violent izbucnit pe strada Memorandumului. Din câte...

Când refuzul de a purta mască se transformă în AGRESIUNE! (Video care vă poate afecta emoțional)

https://youtu.be/xrf7qydOGX8   Un incident șocant s-a petrecut, ieri după-amiază, la Luduș - motivul fiind refuzul cetățenilor de a purta mască de protecție. O familie de etnie romă...

Adoptarea Programului Național de Relansare și Reziliență, esențială pentru cheltuirea fondurilor europene destinate României

Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), indispensabil României în următoarea perioadă...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: