17 C
Turda
Friday, July 22, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaMoroșeni în pelerinaj la mormântul lui Mihai Viteazu!

Moroșeni în pelerinaj la mormântul lui Mihai Viteazu!

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Jurnalistul turdean, Emil Hălăștuan, redactor șef al Revistei Culturale Ecouri, a însoțit un grup de 30 de persoane, din Țara Maramureșului, care au venit în pelerinaj la mormântul domnitorului, Mihai Viteazu.

„Un grup de circa 30 de persoane, din Baia Mare, respectiv din Satu Mare, au adus un omagiu domnitorului Mihai Viteazu, întâiul unificator al țărilor românești. Aceștia s-au închinat la locul de veci al voievodului, de pe Câmpia Turzii, unde au ajuns miercuri, 29 iunie, ca urmare a unei excursii tematice ”Mihai Viteazu” organizată de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Pintea Viteazu – Maramureș.

În virtutea relațiilor de colaborare, stabilite de revista Ecouri, publicație culturală a Turzii, cu asociația băimăreană, schimburile cultural-științifice începute în luna aprilie, cu prilejul sărbătoririi a 50 de numere de apariție neîntreruptă a revistei Ecouri și continuate la Șișești (Maramureș), unde, la sărbătorirea acordării titlului de Erou al Națiunii Române memorandistului Vasile Lucaciu, artizan al unirii Transilvaniei cu România, au continuat miercuri, 29 iunie. Grupul maramureșenilor a fost oaspetele Muzeului de Istorie din Turda și al Casei Rațiu, unde s-au întâlnit cu Indrei Rațiu. Românii maramureșeni au mai admirat statuia memorandistului Ioan Rațiu și miliarul de la Aiton.”, a scris jurnalistul care, alături de directorul Muzeului de Istorie, arheolog dr. Dan Matei și arheolog drd. Horațiu Groza, a fost amfitrionul delegației.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: