Monica Uiorean RIDICULIZEAZĂ afirmațiile făcute de Dorin Lojigan într-un interviu

spot_imgspot_img

După ce, în această săptămână, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a realizat un interviu cu inturda.ro, afirmațiile acestuia nu au rămas netaxate de colegii din administrația publică locală.

„ Astăzi, Parcul Industrial e plin, s-au realizat investiții atât acolo, cât și în Zona Industrială Reif și în zona ISCT, s-au pus bazele noului Parc Industrial Tetarom 5, iar rata șomajului este sub 1%. ”a fost afirmația care i-a atras atenția consilierului local, Monica Uiorean.

„ Īn orașul “ dormitor “ nu mai sunt șomeri ! Oare rata șomajului nu reflectă tocmai angajările masive pe care primăria Câmpia Turzii le-a făcut īn ultimii ani, angajând pe bandă rulantă persoane apropiate actualei conduceri a primăriei , īn cadrul Poliției Locale și īn cadrul serviciilor de specialitate din subordinea primarului, clasănd primăria pe primul loc ca cel mai mare angajator din municipiu? Iar dacă urmărim și evoluția angajărilor din cadrul Spitalului din Câmpia Turzii, vom observa că cea mai mare pondere a celor care și -au găsit un loc de muncă, este sistemul bugetar. Indicele de 1% a șomajului nu reflectă realitatea faptică, deoarece se raportează doar la persoanele aflate īn plată, īn funcție de stagiul de cotizare, după cum urmează :
* 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin de 1 an; 
* 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin de 5 ani; 
* 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
În consecință dupa perioada de maxim un an chiar dacă persoana nu și-a găsit un loc de munca nu mai primește șomaj ( indemnizație) deci nu mai se afla in procentul statistic al șomajului. Cu alte cuvinte acest procent nu reflectă persoanele care nu au un loc de munca…
Pe facebook și oficial o ducem bine, cu realitatea stăm prost. ”, a spus social-democrata.

spot_img
%d