spot_imgspot_img
spot_img

Mitropolia Clujului dezinformează – Iată toate motivele pentru care Petre Roșca nici nu este preot, dar nici nu poate fi cercetat penal pentru asta

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img

În circulara remisă de Înalt Prea Sființitul Andrei, Mitropolitul Clujului, despre care RefleqtMedia a scris ieri, se precizează faptul că Petre Roșca, cântărețul devenit episcop, în cadrul Patriarhatului Ortodox al Națiunilor, ar putea fi cercetat penal, în conformitate cu articolul 23, alineatul 4 din legea 489/2006 privind libertatea religioasă.

În fapt, respectivul articol precizează următoarele: „Exercitarea funcției de preot sau orice altă funcție care presupune exercitarea atribuțiilor de preot fără autorizația sau acordul expres dat de structurile religioase, cu sau fără personalitate juridică, se sancționează potrivit legii penale”.

În „legea penală”, la articolul 258 din Codul Penal – uzurparea de calități oficiale se definește astfel: „(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”.

Ei bine, devreme ce legea 489/2006 se referă la exercitarea fără drept a calității de preot, se interpretează încercarea unui individ de a se denumi preot ortodox, recunoscut de Protopopiat, Eparhii etc, fără a avea, în fapt, această calitate.

Or Petre Roșca n-a precizat, sub nicio formă și în niciun moment faptul că este episcop al Bisericii Ortodoxe Române.

Astfel, administratorul Muzeului Prima Școală Română din Câmpia Turzii NU POATE FI CERCETAT PENAL și nici nu poate intra sub incidența legii 489/2006.

Pe de altă parte, nici Petre Roșca, nici alții ca el NU DEȚIN CALITATEA DE PREOT, întrucât ei aparțin de o biserică recunoscută DOAR ÎN FRANȚA – Patriarhatul Ortodox al Națiunilor sau … Patriarhatul Ecumen.

Pe lista cultelor și asociațiilor religioase, reglementată de legea 489/2006 și publicată pe site-ul Ministerului Culturii și Cultelor NU APARE nicio biserică a națiunilor și nici vreo asociație religioasă în acest sens.

În altă ordine de idei, în fotografiile în care efectuează serviciul religios, Roșca este însoțit de preotul Daniel Szymanski, de la Turda, care se prezintă ca fiind preot paroh al Mitropoliei Moldovlahiei – un fel de biserică privată înființată de un preot caterisit și care s-a repus în calitatea de preot afiliindu-se la o biserică ortodoxă din Ucraina.

Una peste alta, poveștile cu preoți, mitropoliți și „mântuiri periclitate” nu par altceva decât povești de adormit copiii menite să ascundă faptele imorale ale fețelor bisericești, pornind de la „cutia milei” și continuând cu „umblatul cu crucea”.

https://carierapeprimulplan.ro/index.php/inscriere-grup-tinta/spot_img

Subscribe

Related articles

Ciprian Rigman USR: Educația trebuie resetată profund

Ciprian Rigman, reprezentant USR implicat activ în domeniul educației,...

Alertă în Cluj: Bunic dispărut, căutat de familie și poliție

Un bunic dispărut în municipiul Cluj-Napoca a stârnit îngrijorare...

Incendiu A3: Mașină cuprinsă de flăcări între Cluj și Turda

Un spectaculos incendiu pe autostrada A3, produs în această...

Incendiu Valea Ierii

Un incendiu în localitatea Valea Ierii a mobilizat în...

Sofer nesimtit la Turda

In atentia IPJ CLUJ: Sofer nesimtit! Jurnalistul, Marian Oprea, a...
spot_imgspot_img