spot_img

Ministerul Sănătății pune în pericol persoanele alergice, de dragul vaccinării

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

„Excluderea generalizată a pacienților alergici de la vaccinare din cauza alergiilor care nu au legătură cu componentele vaccinurilor nu trebuie promovată deoarece ar avea un impact negativ asupra atingerii obiectivului imunizării colective”, scrie într-o broșură realizată de Ministerul Sănătății și trimisă medicilor de familie.

La pagina 17 a broșurii, în cadrul capitolului „Vaccinarea în cazul pacienților cu alergii”, este publicat un punct de vedere al „Comisiei de alergologie şi imunologie clinică a Ministerului Sănătății”.

Astfel, specialiștii din MS specifică: „Vaccinarea de tip ARNm COVID-19 poate fi indicată la pacienții
cu alergii alimentare, respiratorii și alte alergii nelegate de cele menționate la contraindicații.
• Pacienții care suferă de rinită alergică sau astm nu prezintă risc mai mare la vaccinare (acest mesaj trebuie să fie clar menționat pentru a oferi pacienților încredere).

Excluderea generalizată a pacienților alergici de la vaccinare din cauza alergiilor care nu au legătură cu componentele vaccinurilor nu trebuie promovată deoarece ar avea un impact negativ asupra atingerii obiectivului imunizării colective.

Beneficiile vaccinării depășesc clar riscul dezvoltării unei forme severe de COVID-19, ținând cont de faptul că mai mult de 30% din populație suferă de afecțiuni alergice, conform recomandărilor EAACI-ARIA.

Atenționări și precauții speciale la pacienții cu istoric de anafilaxie de orice cauză sau istoric de reacții alergice imediate la alte vaccinuri sau medicamente injectabile (excepție fiind contraindicațiile de mai jos legate de hipersensibilitatea la substanța activă a vaccinurilor sau la excipienți, inclusiv polietilenglicol sau analog).

! Din motive de siguranță, la administrarea de vaccin ARNm COVID-19 trebuie să fie întotdeauna rapid disponibil tratament pentru anafilaxie, inclusiv adrenalina i.m., conform procedurii de lucru CNCAV, și supraveghere adecvată la acești pacienți timp de 30 minute, în caz de reacție de tip anafilactic după administrarea vaccinului”.

Broșura poate fi descărcată de aici.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

EXCLUSIV: Iată DE CE se va dizolva SC Administrarea Patrimoniului Imobiliar Turda SRL

Astăzi, în spațiul public a „explodat” ideea potrivit căreia SC API Turda SRL, societate care administrează parcările din...

De ce nu a raportat șeful IPJ Cluj incidentul mortal de la Papahida?

La această întrebare va trebui să răspundă Mircea Rus, șeful IPJ Cluj, după ce Ministerul de Interne a...

Polițiștii au pus lacătul pe DiscoTop40 – vezi de ce!

În cursul nopții trecute, la Discop Top 40 Tritenii de Jos era o petrecere în plină desfășurare. După miezul...

Posibilă conexiune între „hepatita misterioasă” și vaccinarea anti-COVID-19?

Peste 170 de persoane, dintre care marea majoritatea copii mici, au fost diagnosticați cu o formă gravă de...
spot_img

A început numărătoare inversă pentru operarea zborurilor de pe Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureş

În cursul acestei săptămâni se derulează ultimele proceduri administrative privind proiectul de reabilitare a pistei Aeroportului Transilvania. Datorită investiţiei realizate de Consiliul Judeţean...
%d bloggers like this: