spot_img

Mihai Șandru, președinte PSD Câmpia Turzii: „PSD nu se opune investițiilor, dar se opune inconsecvenței administrative din Câmpia Turzii”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Astăzi, de la ora 10:00, Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii am fost convocat într-o ședință extraordinară, cu convocare de îndată. Ba mai mult, această ședință a fost cu convocată online. Primarul și-a motivat această decizie prin faptul că este plecat la București și că dorea, neapărat, să asiste la dezbateri.


Pe ordinea de zi a ședinței s-au numărat 3 proiecte de hotărâre, dintre care 2 nu justificau nici graba cu care au fost incluse și nici dezbaterea acestora pe repede-înainte, așa cum a gândit-o domnul primar.


La primul proiect, consilierii locali au dezbătut: „Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru lucrarea extindere fabrică LA LORRAINE – faza 3, str. Laminoriștilor nr. 151, Municipiul Câmpia Turzii, jud. Cluj.” – un proiect care, odată aprobat, pune bazele unei investiții în valoare de peste 75 de milioane de euro, pe care Partidul Social Democrat o salută și o susține, din orice punct de vedere.
Totuși, așa cum apare în materialul atașat proiectului de hotărâre, care poate fi regăsit pe website-ul https://campiaturzii.ro/proiecte-de-hotarari/ , între La Lorraine Câmpia Turzii și Edenia Macromex există un diferend, referitor la edificarea aceste extinderi a fabricii, diferend despre care noi – consilierii locali – am aflat ieri.


Astfel, fără să putem lua un punct de vedere de la Macromex, fără să fim edificați de către reprezentanții executivului din Câmpia Turzii, am fost puși în situația de a ne da votul pe un subiect insuficient cercetat. În mod clar, consilierii locali PSD au dat vot de abținere, NU FAȚĂ DE INVESTIȚIA REALIZATĂ ÎN ZONA INDUSTRIALĂ, ci față de incosecvența administrativă a Municipiului Câmpia Turzii.

 


La următorul punct de pe ordinea de zi, am dezbătut un „Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile formulată de Spătariu Adrian Petrică pentru revocarea Hotărârii nr. 191/2021 a Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii.”


Practic, prin acest proiect, votat în bloc de către reprezentanții PNL, dar la care noi – consilierii PSD ne-am opus – este blocată investiția domnului avocat, Adrian Petrică Spătariu, executivul motivând că „vezi-Doamne, Spătariu a greșit în documentație”.


Dragi cetățeni, în timp ce „Spătariu a greșit în documentație” și de-aia-i blocăm investiția, pe strada Grădinilor se construiește un bloc, cu 6 etaje, FĂRĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUIRE, FĂRĂ PLAN URBANISTIC ZONAL, FĂRĂ NIMIC!


Acest tip de judecată cu două unități de măsură nu face decât să divizeze societatea din Câmpia Turzii, într-o manieră caracteristică partidului domnului primar.


Ba mai mult, este de așteptat ca, într-o ședință ulterioară, blocul cu 6 etaje să primească aprobare, deși a fost demarat FĂRĂ NICI O RESPECTARE A LEGILOR ÎN VIGOARE, fără un aviz de la Inspectoratul de Stat în Construcții, fără autorizație de construire!


Nu vreau să fac afirmații hazardate … dar „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice” apare în Codul Penal sub denumirea de „abuz în serviciu”.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

Se întâmplă acum: Mașină lovită de TREN la Lunca Mureșului

În urmă cu doar câteva minute a avut loc un grav accident de circulație între localitățile Lunca Mureșului și Gura Arieșului. La o trecere...
%d bloggers like this: