spot_img

Mihai Șandru, președinte PSD Câmpia Turzii: „La Mulți Ani, Europa! Cinste forțelor victorioase! La Mulți Ani, români!”

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img
Ziua de 9 mai va rămâne, de-a pururi, în istoria neamului românesc drept ziua în care ne-am scuturat de cămașa robiei, declarându-ne neatârnarea și libertatea!
 
La 9 mai 1877, în fața Camerelor Reunite ale Parlamentului României, Mihail Kogălniceanu a rostit declarația de independență a României față de Imperiul Otoman. Prin proclamarea acestei declarații, în data de 10 mai, de către Principele Carol 1, națiunea română a început drumul spre libertate, unire și solidaritate statală.
 
A fost un lung sângeros, iar libertatea obținută a fost cu prețul a peste 4000 de militari, secerați în cel mai costisitor război în care Armata României luptase până atunci. 100 milioane lei aur a fost prețul plătit de Statul Român pentru finanțarea acelui război, însă rezultatul acestuia a fost cel mai de preț: independența de stat și anexarea Dobrogei.
 
Astăzi – când pericolul expansionist bate la porțile Europei – vedem cât de importantă este independența de stat și câte riscuri sunt dispuși vecinii noștri de la Nord și Sud-Est, să își asume. Sacrificiul vecinilor noștri reprezintă o lecție de dăruire și patriotism, pe care noi ar trebui să o învățăm cu prisosință!
Dar astăzi, 9 mai 2022, nu este doar despre independența de stat, ci și despre Victoria Forțelor Aliate în timpul celui de-al doilea Război mondial. Acea victorie a reprezentat singurul deznodământ acceptabil al războiului împotriva nazismului, a segregării de rasă și etnie și a tiraniei. Din punct de vedere istoric, acea victorie a fost scurtată cu mai mult de șase luni, datorită actului de curaj al Majestății Sale, Regele Mihai I, de a întoarce armele împotriva naziștilor. Actul Regelui Mihai I a reprezentat, de asemenea, un act în favoarea democrației și a europenismului.
 
Șase ani mai târziu, la 9 mai 1950, Robert Schuman, Ministrul francez al Afacerilor Externe, avea să rostească celebra sa declarație care avea să pună bazele Uniunii Europene de astăzi!
 
România face parte din marea familie europeană din anul 2007, însă abia în 2022, țările europene au realizat că, prin unitate și solidaritate, pot să înfrângă interesele meschine, economice, ale marelui urs de la est!
 
Dumnezeu să binecuvinteze Uniunea Europeană! La Mulți Ani, România!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Captură-RECORD la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri” din Câmpia Turzii

Seara trecută a fost una cu adevărat norocoasă pentru doi pescari, care au venit la Complexul de Agrement...

Câmpia Turzii a mai pierdut un erou

În acest week-end, locotenent colonelul, Marius Crișan, originar din Câmpia Turzii, a părăsit lumea fizică, după o lungă...

Progresul Boian a stat, iar UST și Viitorul au profitat!

Etapa a 18-a din Liga a 5-a, zona Câmpia Turzii, la fotbal. Liderul, Progresul Boian, a fost programat...

Câte cazuri de COVID-19 mai sunt la Turda și Câmpia Turzii?

În ultimele 8 săptămâni, infecțiile cu SARS-CoV-2 au cunoscut un trend descendent, deși oamenii nu mai poartă măști,...
spot_img

Început de săptămână cu sistări de curent electric în mai multe zone din județul Alba – vezi despre ce e vorba

Electrica anunţă întreruperi programate în alimentarea cu energie în judeţul Alba, în perioada 6-8 februarie, din cauza lucrărilor de întreţinere a reţelei. În funcţie de...
%d bloggers like this: