fbpx
spot_img
HomeȘtiri din Câmpia TurziiMihai Șandru despre planul lui Cristian Matei: „Îmi place să văd că...

Mihai Șandru despre planul lui Cristian Matei: „Îmi place să văd că se propune un proiect comun pentru transportul în comun.”

- Advertisement -

Ca urmare a comunicatului de presă prin care Cristian Matei anunță intenția sa de a crea un serviciu comun de transport public pentru toată Comunitatea Urbană Arieș, l-am contactat pe Mihai Șandru, de la PSD Câmpia Turzii, pentru a vedea cum vede și el aceste lucruri.

„Am discutat cu domnul Matei când eram în Turda despre viitorul orașelor noastre .Eu vedeam doar un singur oraș format din Turda ,Câmpia Turzii ,Copăceni,Bogata,Mihai Viteazu,Luna și Viișoara. Matei a spus că trebuie referendum și nu vor accepta oamenii. Eu i-am spus că dacă le unești funcțional oamenii vor vedea avantajele și vor cere ei unirea. Îmi place să văd că se propune un proiect comun pentru transportul în comun.

Mai trebuie o structură de învățământ universitar care să aducă tineri spre aceste zone . Un aeroport civil care să aibă linii de cargo ar ajuta enorm. Aceste proiecte sunt de durată medie și lungă. Dar cineva trebuie să aibă viziune și curaj să pună primele cărămizi.

O comunitate cu peste 100000 de locuitori poate genera servicii de sănătate și învățământ mult superioare pentru toată comunitatea.

Cultura și sportul de masă ar avea mult de câștigat din punct de vedere al bugetului alocat.
Toate acestea trebuie gândite din punctul de vedere al unei comunități care vizează ,,DEZVOLTAREA DURABILĂ,, Urbanismul trebuie gândit unitar. Putem pe linia ferată care leagă Turda de Câmpia Turzii să avem transport rapid și ecologic spre parcurile industriale .
Sunt o mulțime de beneficii .”,a spus Șandru.

Alți doi primari care, în trecut, și-au manifestat susținerea față de o zonă metropolitană Turda – Câmpia Turzii sunt Daniela Mănăilă, de la Tureni, dar și Nicolae Făgădar, de la Aiton.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

♻️Grija față de mediul înconjurător este un sprijin acordat generațiilor viitoare…

0
Pornind de la această premisă, PSD Turda s-a alăturat, astăzi, campaniei #VinereaVerde. Astfel, ne-am deplasat doar pe biciclete, pentru a oferi un exemplu de...

Comentarii

%d bloggers like this: