spot_img

Mesajul lui Nicolae Rațiu, pentru turdeni, la ceas de sărbătoare

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

La finalul unui an care ne-a divizat în atât de multe feluri, ne mai amintim de zâmbetul „omului cu papion”?

Ion Rațiu s-a numărat printre generațiile de români care și-au pierdut țara, dar nu au renunțat niciodată să caute ce e mai bun în ea. Ion Rațiu a apărut în societatea care abia descoperea democrația și ne-a vorbit despre încrederea în noi, ca români și cetățeni.

A încercat să ne unească, a pierdut alegerile politice, a avut propriile slăbiciuni umane, însă moștenirea lui strălucește intactă, ca un glob special, pe care an de an îl păstrăm.

Indiferent ce decorațiuni schimbăm, ne însoțește sentimentul inspirat de el, că orice e posibil și că merită să ne bucurăm, oricât de mult avem de mers. Ce ar spune Ion Rațiu azi, asta e imposibil de știut. Dar fiul său, Nicolae, zâmbește la rându-i când ne mărturisește că el crede că, așa cum l-a cunoscut pe tatăl său, Ion Rațiu ar fi mândru de cât de mult a reușit, totuși, România.

„Să lași comunismul în spate nu a fost ușor”

La 73 de ani, Nicolae Rațiu, unul dintre cei doi fii ai fostului lider PNȚCD Ion Rațiu, continuă să fie extrem de conectat la ceea ce se întâmplă în fiecare zi în România. Nicolae a pășit pentru prima dată în România pe când avea 41 de ani, la o lună după căderea regimului comunist. Pentru el, țara era un mit, o promisiune construită din speranțele tatălui său.

Practic, Ion Rațiu a avut atâta optimism și putere, încât și-a povestit țara și a fondat speranța în ea, chiar și în absență, în imaginarul copiilor săi. Nicolae își amintește că, realist vorbind, tatăl său nu anticipa că va cădea comunismul. Că se împăcase cumva că nu-și va mai vedea țara.

Dar că energia lui de democrat convins continua să împingă mitul mai departe. Astăzi, Nicolae Rațiu are legături concrete și stabile cu țara. A investit în zona imobiliară și în cea a mobilei, a rămas implicat alături de fratele său, Indrei, și în susținerea mai multor organizații guvernamentale sau de caritate: Centrul Rațiu pentru Democrație, Fundația Pro Patrimonio sau Fundația Caritabilă a familiei Rațiu.


Citeşte întreaga ştire: INTERVIU. Mesajul de Crăciun al lui Nicolae Rațiu, fiul lui Ion Rațiu, pentru români: „Cred că tatăl meu ar fi fost încântat de cum arată România astăzi și dezamăgit de lucrurile care s-au mișcat mai încet”

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

110 ani de atestare documentară a existenței serviciului de alimentare cu apă în sistem centralizat în municipiul Turda și regiunea limitrofă

Data de 11 mai 2022 este o zi cu o însemnătate deosebită pentru locuitorii din arealul de deservire...

În atenția locuitorilor municipiului Turda

În cadrul Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte de la Biroul Unic al Primăriei Municipiului Turda cererile vor fi...

Probleme la Pașapoarte Turda – cetățenii, nemulțumiți, funcționarii, profesioniști la ridicat din umeri

Probleme grave în această dimineață la punctul de lucru Turda al Serviciului Public Comunitar Pașapoarte. Deși NU AU FOST...

Inspectoratul Județean în Construcții confirmă sesizările USR PLUS Turda

⚠️ Inspectoratul Județean în Construcții CONFIRMĂ sesizările USRPLUS Turda în privința lucrărilor de MÂNTUIALĂ de pe strada Bogata❗...
spot_img

O noua teapa pe net – vouchere de 500 euro de la LIDL

Mai multi cetateni au primit, prin whatsapp, un mesaj care suna cam asa:"Hei ! *Lidl oferă Voucher GRATUIT 500 $ pentru a sărbători cea...
%d bloggers like this: