spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Membrii USR Turda, pasibili de dosar penal! Iată ce au făcut!

spot_img

Responsabilitatea este o condiție esențială în politică, chiar și când interesele electorale și disperarea sunt mari.

Să comunici, ca politician, informații false, poate genera inclusiv probleme de securitate națională, dar pentru unii le este mai ușor să fie iresponsabili.

Acesta este și cazul politicienilor USR Turda care, în această după-amiază, au distribuit în mediul public o informație care le-ar putea aduce un dosar penal.

Mai exact, aceștia au comunicat – în public – faptul că Primăria Turda are conturile blocate, din cauza proceselor cu STP Alba Iulia.

Având în vedere investițiile STRATEGICE pe care Primăria Turda le are în implementare, o astfel de informație ar putea pune în pericol implementarea proiectelor cu finanțare europeană, precum și pe cele din Programul Național „Anghel Saligny” și cele din PNRR.

Astfel, n-ar fi exclus ca liderii USR să se aleagă cu o plângere penală, sub aspectul articolului 404 din Codul Penal, care spune următoarele: „Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

Dar … de la ce a pornit „avântul” USR Turda în a profera informații false?

Păi … de la un articol „pe surse” scris de site-ul politicasiputere.ro care nu doar că a scris despre poprirea „conturilor comerciale din bănci” ale Primăriei Turda.

Executorul judecătoresc a dispus poprirea tuturor conturilor comerciale ale Municipiului Turda la toate băncile comerciale din România, au declarat pentru Politică și Putere, surse din Primăria Turda.”, a scris site-ul respectiv.

Singura problemă este că, potrivit OMEF 1235/2003, singurele conturi la unități comerciale bancare ce pot fi deschise de instituțiile publice, sunt conturile ESCROW, care reprezintă, de fapt, garanții.

Astfel, un cont escrow NU poate fi blocat, nici măcar în baza unui titlu executoriu.

De fapt, Primăria Turda a și declarat faptul că NU ARE CONTURILE BLOCATE, nici pe cele de trezorerie, nici măcar pe cele de tip ESCROW, deci informația proferată de USR este … falsă!

spot_img
spot_img
spot_img