Mega-dosar de evaziune fiscală la Mureș – sunt vizate societăți comerciale din mai multe județe

spot_imgspot_img

O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, de poliţiştii din Mureş, în urma a 32 de percheziții efectuate în București și în 6 județe, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de aproape 300.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 17 ianuarie a.c. , polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, au reţinut un bărbat, din judeţul Mureş, administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, ieri, 17 ianuarie a.c., au fost efectuate 32 de percheziții, în municipiul București și în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj Napoca, Alba, Prahova şi Ilfov.

În fapt, din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2017, reprezentanţii unei firme, din Mureş, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 11 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă.

În acest context, s-ar fi pus în funcţiune un sistem operaţional prin care societatea din Mureş ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale prin interpunerea unor societăţi de tip fantomă, care nu declară livrări către societatea vizată.

Cercetările sunt continuate.

spot_img
%d bloggers like this: