spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Medicul, Lehel Csergo, îi dă cu realitatea în cap primarului – Nici Prefectura și nici DSP-ul n-au fost interesate de spitalul din Câmpia Turzii

În ultimele 2 zile, medicul Lehel Csergo, care a devenit recunoscut la nivel național, după ce a expus o serie din neregulile de la Spitalul din Câmpia Turzii, a făcut o cronologie a pandemiei Covid-19 din spitalul „Dr. Cornel Igna”.

Ultima sa postare, realizată în urmă cu 10 minute, arată ADEVĂRUL despre cine a vrut să facă secție Covid-19 la Câmpia Turzii și cine nu!

Am ajuns în luna noiembrie, iar numărul cazurilor Covid era tot mai mare. Deoarece nu a existat o decizie oficială legată de pacienții Covid, am decis să depun o adresă scrisă prin care să solicit conducerii să se implice in rezolvarea acestei situații. Totodată am solicitat să fie informate autoritățile locale și județene.

 
Nu am primit niciun răspuns la aceasta adresă.
Nu știu dacă managerul a luat legătura cu DSP sau cu Prefectura, in schimb primarul a apărut într-o dimineața la raportul de gardă, ca să discutăm despre posibilitatea deschiderii unei secții Covid la Câmpia Turzii.
 
Răspunsul meu a fost următorul: “Eu nu zic că nu este posibilă deschiderea unei secții Covid, mai ales că bolnavii deja există in spitalul nostru. Dar trebuie să cântărim bine următorul aspect: secția Medicina Internă este singura secție medicală din spital și asigura și urgența pentru locuitorii din zona. Dacă transformăm Internele in secție Covid, ce facem cu restul pacienților? Ce facem cu urgențele? Nu ne putem compara cu spitalul din Turda, unde există o secție de Boli Infecțioase care gestionează situația pacienților Covid. Mai există si CPU care se ocupă de urgențe dar și de pacienții suspecți Covid. Iar secția de Medicină Internă se ocupă de pacienții cu patologia nonCovid.”
 
Primarul m-a întrebat dacă aș fi dispus să mă duc cu dânsul la Prefectură si DSP să discutăm aceste aspecte. I-am răspuns să stabilească data și mă duc.
Aceste întâlniri nu au avut loc. Nimeni de la DSP sau Prefectură nu m-a contactat să discutăm despre secția Covid. Așa că nu știu sub ce formă m-am putut eu opune deschiderii acestei secții.
 
A mai rămas un singur subiect de discutat, raportul Comisiei care a analizat cele afirmate de mine in prima postare pe Facebook. Asta intr-o ultimă postare pe acest subiect.” , a scris Csergo.
 
Dezvăluirile lui Csergo nu numai că scot la iveală atitudinea pasivă și indiferentă a managementului Spitalului „Dr. Cornel IGNA”, dar demonstrează clar faptul că MEDICII NU AU REFUZAT ÎNFIINȚAREA SECȚIEI COVID-19, ci DIMPOTRIVĂ, primarul nu l-a mai pus pe Csergo în legătură cu reprezentanții Prefecturii și ai DSP Cluj.
 
Oare de ce? 
 
Pe de altă parte, în calitate de Șef de Secție la „Interne”, Lehel Csergo a fost singurul medic de la spital care a luat atitudine, condamnând situația ingrată a medicilor și a personalului medical din spital, care au fost nevoiți (de conjuncturi, indiferența altora și situație) să îngrijească pacienți Covid-19.
 
Cu ce s-a ales Csergo după această atitudine? Dorin Lojigan l-a numit „laș” și „trădător”.
spot_img
spot_img
spot_img