26 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeBREAKING NEWSMedicul, Lehel Csergo, face apel către populație: „Mult timp nu mai este...

Medicul, Lehel Csergo, face apel către populație: „Mult timp nu mai este până spitalele vor fi pline din nou. ”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img

Unul dintre cei mai apreciați interniști din Câmpia Turzii și medicul recunoscut că a scăpat de la moarte sigură zeci de pacienți infectați cu COVID-19, la Spitalul „Dr. Cornel Igna”, trage un semnal de alarmă, care ne dă fiori!

- Advertisement -

Prin intermediul unei postări pe rețelele de socializare, medicul vorbește despre iminența valului 4 de COVID-19, dar și despre oportunitatea pe care această perioadă ne-o oferă tuturor.

Numărul de cazuri Covid-19 crește de la o zi la alta. Valul patru este iminent.

“Minciuni”, vor sări unii. “Cu cât ești plătit să “mințăști”?”
 
Postarea mea nu e pentru cei care gândesc așa. Pentru ceilalți povestesc cum văd eu pandemia Covid în clipa de față.
 
-Virusul SarsCoV-2 există, este un virus nou cu care omenirea nu s-a întâlnit până acum. Contează mai puțin dacă a fost creat în laborator sau dacă a trecut de la animale la om.
 
-Dintre persoanele infectate cu SarsCoV-2 cei mai mulți vor face formă ușoară de boală, care nu diferă de o viroză banală.
 
-Unii vor face totuși formă gravă și ajung la spital. Și nu este vorba neapărat de persoane în vârstă sau cu boli cronice.
 
-Cu toate tratamentele existente, incercate până acum, 2-3% dintre cei infectați mor.
 
Metodele de protecție și distanțarea socială nu vor opri pandemia. Tot ce se poate obține prin aceste restricții este o creștere mai puțin abruptă a numărului de cazuri și astfel o presiune mai redusă pe sistemul sanitar.
 
Pandemia se va opri doar prin imunizarea populației. Așa s-au oprit toate pandemiile.
Iar acest lucru se poate obține prin două metode. Una este cea clasică, lăsând populația să treacă prin boală. Doar că această metodă presupune un cost important: un număr mare de decese. A doua metodă este reprezentată de vaccinare. Vaccinurile existente nu sunt perfecte, nu au fost suficient studiate, nu protejează 100%, pot avea efecte adverse pe termen scurt și lung. Și totuși, când la final se va trage linia, vom vedea că vaccinurile au redus semnificativ numărul de decese.
 
Mult timp nu mai este până spitalele vor fi pline din nou. Este ultima șansă pentru vaccinare și pentru a scăpa cu o formă ușoară de boală. Fiecare să aleagă cum îi dictează conștiința.”, a spus Csergo.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: