fbpx
Wednesday, May 31, 2023
spot_img
spot_imgspot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiMedicul, Lehel Csergo: „Ar trebui să se renunțe la testarea COVID-19 înainte...

Medicul, Lehel Csergo: „Ar trebui să se renunțe la testarea COVID-19 înainte de internare”

spot_img

În această seară, medicul internist, Lehel Csergo, din Câmpia Turzii, a ridicat o problemă foarte interesantă.

Citând site-ul german, Der Spiegel, medicul ghirișean a evidențiat faptul că omologii săi din Germania consideră pandemia COVID-19 ca fiind încheiată.

De asemenea, Csergo a făcut apel fie să se renunțe la testarea COVID-19 a pacienților înainte de internare, fie să se facă și testare COVID-19, și de Gripă.

„Chiar dacă era prognozat un val 7 de Covid-19 pentru finalul acestui an, se pare că acest lucru nu se mai întâmplă. Cazuri mai există, dar în număr redus. În județul Cluj incidența este de 0,65 la mie, la Câmpia Turzii 0.48 la mie.
Cazurile mai grave de viroză respiratorie sunt mai degrabă gripă A – cel puțin asta sugerează testele rapide duble Covid/gripă.

În acest context ar trebui renunțat la testarea Covid la internare pentru toți pacienții. Testarea trebuie păstrată pentru cei cu simptomatologie respiratorie, iar în acest caz testarea să fie (cel puțin) dublă: atât Covid cât și gripă. În acest moment Covid nu mai este o boală mai gravă decât gripa… ”, a declarat medicul din Câmpia Turzii.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -spot_img
spot_img

Most Popular

%d bloggers like this: