spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Medicul, Adorian Bande, reactioneaza dupa cazul “Ioana”

A fost nevoie de o saptamana, 11.200 de vizualizari, 220 de comentarii controversate pentru ca unul dintre medicii Spitalului “Dr. Cornel Igna” sa reactioneze la sesizarile facute de “Ioana”, pacienta care a facut tromboza de picior si trombo embolism pulmonar stang.

Medicul chirurg, Adorian Bande, cel care i-a acordat primul ajutor Ioanei, a iesit public cu un punct de vedere in legatura cu acest subiect.

“Văzând mulțimea de comentarii negative la adresa medicilor, am decis sa comentez și eu la postarea aceasta, care ma implica personal. În primul rand doamnei Ioana ii urez multa sănătate și sper sa va reveniți complet și cât mai curând. În al doilea rand, trebuie sa înțelegeți ca orice tratament aplicat trebuie sa fie conform unor protocoale. În protocolul de tratament al entorselor, tratamentul anticoagulant nu este necesar, întrucât se presupune o imobilizare de scurta durata. Tratamentul anticoagulant se indica imobilizărilor de lunga durata sau în cazul chirurgiei ortopedice, în lipsa altor tulburări de coagulare a pacientului. Oricum, lucru nementionat în postare e recomandarea făcută de mine pentru consult ortopedic ( eu fiind chirurg și acordând doar prim ajutor), făcut la 2 săptămâni după prezentarea inițială, moment în care nu existau semne clinice de tromboza. Tromboza s-a depistat la aproximativ o luna după consultul inițial, iar doamna Ioana menționează ca s-a simțit rău după îndepărtarea atelei gipsate. Este o problema intr-adevar severa, apărută ulterior, care probabil are legătură cu o tulburare a coagulării, și care nu are nici o legătură cu felul în care a fost tratata pacienta. Oricum observ tendinta de a arunca roșii și noroi în medicii din acest spital. Nu știu câți dintre dumneavoastră ați fost tratați aici… probabil ca nici unul dintre cei care ați comentat… Oricum eu va astept cu drag oricand aveți probleme, promițând implicare, empatie, tuturor, atât timp cât Dumnezeu ma tine în viața. Multa sănătate tuturor, și în special doamnei Ioana.”, a declarat medicul foarte apreciat in randul pacientilor din Campia Turzii.

spot_img
spot_img
spot_img