spot_img

Medic turdean: “Mi-am cumparat test covid19 din banii mei”

Date:

Share post:

In contextul dezvaluirilor RefleqtMedia privind numarul mic de testari covid19 raportat la mia de locuitori de pe teritoriul Romaniei, cititorii nostri scot la iveala adevaruri dure.

Medicul alergolog turdean  Nadia Gherman,  a facut o destainuire socanta.

“Medic fiind, refuzat la test fiind cand poate a fost cazul si cand cu toata prudenta pentru mine si cei din jur am solicitat test, am reusit sa cumpar pe banii mei niste teste , sper sa vina in curand, sa ma pot testa sa vad ce a fost.”, a spus Nadia Ontiu Gherman.

De altfel, inclusiv epidemiologi de talie mondiala din tara noastra sustin ca testarile covid19 sunt prea putine.

“Nu se poate să avem atât puține testări, mai ales să sărim ba la unul, ba la altul, în sensul că nu testăm decât cazurile simptomatice. Aș da drumul cel puțin pentru investigarea colectivităților și ieșirea în comunitate inclusiv cu teste rapid, să faci rost de unde poți, cel puțin pentru un triaj preliminar. Dacă tot timpul mențin în comunitate sursele potențiale, care nu mă interesează pentru că nu sunt simptomatic, și aștept doar să devină simptomatic, sigur că văd vârful icebergului… M-am așteptat la primele zile din luna aprilie ca să fie primul vârf, urmat de încă o creștere, un al doilea vârf după un platou, după Paște, la 7-10 zile. Din cauza lipsei de testări și a depistării surselor potențiale de infecție, fără nici o discuție acest vârf se repetă. După părerea mea suntem acum pe vârf”, a spus Molnar Geza, epidemiolog, la Digi24.

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Comunicat de presă Bugetul anului 2023 -Primăria Municipiului Turda-

La fel ca în anii precedenți și anul acesta...

Restaurantul Sarea in Bucate, atacat de un individ, in cursul serii trecute

Un barbat a hotarat, din varii motive, sa sparga...

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile...

Turdean arestat pentru VIOL

Un turdean în vârstă de 37 de ani a...
%d bloggers like this: