spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Meciul dintre U Cluj și UTA Arad, considerat de risc, pentru jandarmi

spot_img

Sâmbătă 30 martie, începând cu ora 18.00, pe stadionul „Cluj Arena” din municipiul

Cluj-Napoca, va avea loc partida de fotbal dintre echipele F.C. UNIVERSITATEA CLUJ și F.C. UTA.

De asemenea, pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj Napoca în cooperare cu celelalte instituții cu responsabilități în domeniu, va lua măsuri de prevenire și descurajare a potențialelor incidente, pentru deplasarea în condiții de siguranță a suporterilor la/de la arenele sportive, precum și pentru asigurarea unui climat de siguranță la nivelul municipiului Cluj – Napoca.

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării evenimentelor sportive.

Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor pe timpul deplasării la/de la arenele sportive, supravegherea și temporizarea accesului la evenimente, monitorizarea afluirii și defluirii participanților, precum și amplasarea unor rezerve de intervenție care să gestioneze eventuale incidente apărute pe timpul derulării acestor evenimente.

Accesul în arenă pentru meciurile de fotbal se realizează cu o oră înaintea începerii partidelor, conform programului comunicat de către organizatori,  iar pentru partida de fotbal accesul se permite începând cu ora 16.00, sens în care recomandăm suporterilor să-și ia măsuri pentru a ajunge din timp la porțile de acces, având în vedere restricțiile de circulație provizorii impuse în zonă și posibilitatea producerii unor aglomerări de persoane.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, asigurarea măsurilor de ordine în incinta arenei sportive, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor și protecția arbitrilor, îndrumarea și supravegherea persoanelor în arene se realizează de către agenți ai societăților de pază și protecție contractate de către cluburi.

Pentru efectuarea accesului spectatorilor în arenele sportive, agenții de ordine și siguranță ai societății specializate de pază și protecție vor efectua, în dreptul punctelor de acces, controlul corporal preventiv și al bagajelor cu scopul de a identifica și reține potențiale obiecte și materiale interzise, pe care spectatorii încearcă să le introducă.

Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorilor le este interzis să introducă în locurile de desfășurare a evenimentelor sportive, băuturi alcoolice, materiale pirotehnice, ori alte obiecte care prin natura lor pot pune în pericol securitatea participanților.

Este interzisă introducerea sau afișarea de bannere, inscripții sau alte mijloace de publicitate vizuală care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

Spectatorii nu au voie să arunce asupra celorlalți spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, asupra bunurilor mobile și imobile aflate în incinta stadionului, precum și în direcția suprafeței de joc, cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.

Rugăm spectatorii să ocupe și să respecte locurile înscrise pe documentele de acces, fiind interzisă deplasarea și migrația acestora dintr-un sector de tribună în altul. În același timp, acestora le este interzis să staționeze pe scările care delimitează sectoarele din arene, acestea necesitând a rămâne libere pentru a fi folosite în situații de urgență.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor sportive, Jandarmeria adresează spectatorilor și alte recomandări:

– să manifeste răbdare pe timpul verificărilor documentelor de acces, efectuării controlului corporal preventiv și al bagajelor în dreptul punctelor de acces, precum și după terminarea partidei, la ieșirea din incinta arenei sportive;

– să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă;

– părinții să supravegheze cu atenție sporită copiii;

– să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, să dea dovadă de fair-play și să se delimiteze de orice formă de agresivitate verbală sau fizică, ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

În conformitate cu prevederile art. 15 lit. c) din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, vă informăm că în ziua de sâmbătă, 30 martie 2024, în intervalul orar 16:00 – 20:00, este interzisă desfacerea și comercializarea băuturilor alcoolice în zona apropiată a stadionului „Cluj Arena” din municipiul Cluj – Napoca.

​Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate cu ocazia desfășurării acestor evenimente sportive!

 COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

spot_img
spot_img
spot_img