11 C
Turda
Thursday, September 22, 2022
spot_img
HomeȘtiri din zonăTritenii de JosMăsuri speciale pentru cetățenii în vârstă de peste 65 de ani din...

Măsuri speciale pentru cetățenii în vârstă de peste 65 de ani din comuna Tritenii de Jos

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În contextul instituirii stării de urgență și a prelungirii acesteia, prin decret prezidențial, coroborat cu ordonanțele militare în vigoare, prin care deplasarea cetățenilor cu vârsta peste 65 de ani înafara locuințelor se poate face doar între orele 11:00 și 13:00, administrația locală a comunei Tritenii de Jos a luat o serie de măsuri, care să faciliteze accesul cetățenilor la bunurile de strictă necesitate.

 

Astfel, ca urmare a unei întâlniri avute cu administratorii de magazine alimentare din comună, s-a luat decizia ca unele magazine alimentare să livreze bunurile de strictă necesitate, urmând a le achita ulterior, cetățenilor cu vârsta de peste 65 de ani.

 

Fiecare sat component al comunei a fost arondat unui magazin alimentar, unde cetățenii cu vârsta de peste 65 de ani pot să sune, prin telefon, să comande produsele de care au nevoie, iar acestea le vor fi livrate urmând a le achita ulterior (fără cost suplimentar de transport).

 

Lista magazinelor care fac parte din acest demers este următoarea:

·         Sat Tritenii de Sus Nicolas Market tel: 0264285567 si 0753434971

·         Padureni la Rus M. Ioana Magazin Alimentar tel: 0740060209

·         Tritenii de Jos Magazin Alimentar Niagara Ice tel:0744116859

·         Magazin Alimentar din satul Colonia tel: 0747582929

Totodată, pentru a veni în sprijinul medicilor de familie din comună, primarul comunei Tritenii de Jos a pus la dispoziția acestora un autoturism, cu care pot efectua vizite la domiciliu.

De asemenea, cabinetele de medicină de familie au fost dotate, de către primărie, cu echipamente sanitare de protecție (măști) astfel încât pericolul expunerii la diverse forme de virusuri să fie relativ scăzut.

 

Biroul de presă al comunei Tritenii de Jos

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: