spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Haha, chiar credeați că PSD și PNL se urăsc?

Hai să vedeți cum o să reușesc, prin acest...

👥Parteneriatele generează performanță! Vă mulțumim!

🎓Educația este unul dintre pilonii esențiali ai unei societăți...

Iată cum s-a petrecut accidentul de la Copăceni

IPJ Cluj a prezentat detalii despre dinamica accidentului rutier...

ATENȚIE! Restricțiile pe A3, Gilău, continuă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a remis...

Fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament

Fost chiriaș a pătruns prin efracție și a distrus...

Martorii lui Iehova și Credința în Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu

Martorii lui Iehova, o denominațiune creștină cunoscută pentru învățăturile și practicile sale distincte, susțin o viziune specifică asupra lui Isus Hristos, bazată pe interpretarea lor a textelor biblice. Această viziune se concentrează pe ideea că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu și că a jucat un rol esențial în creația lumii.

Isus Hristos – Fiul lui Dumnezeu

Una dintre convingerile fundamentale ale Martorilor lui Iehova este că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Această credință se bazează pe mai multe pasaje din Biblie care îl descriu pe Isus ca fiind „întâiul născut al lui Dumnezeu” și „unicul născut al lui Dumnezeu”.

În Coloseni 1:15, Isus este descris astfel: „El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, întâiul născut din toată creația.” Aceasta sugerează că Isus a fost primul creat de Dumnezeu, având o poziție specială și unică în univers.

De asemenea, în Ioan 3:16, Isus este numit „unicul născut al lui Dumnezeu”: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul lui Fiu, pentru ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” Acest verset subliniază unicitatea lui Isus și rolul său de mediator între Dumnezeu și omenire.

Rolul lui Isus în Creație

Martorii lui Iehova cred că Isus Hristos a fost prezent la momentul creației și a jucat un rol activ în acest proces. Ei susțin că Isus, ca „întâiul născut al lui Dumnezeu”, a fost folosit de Dumnezeu pentru a crea toate celelalte lucruri. În Ioan 1:3, se afirmă: „Toate lucrurile au fost făcute prin El; și nimic din ce a fost făcut, n-a fost făcut fără El.”

Această interpretare sugerează că Dumnezeu Tatăl l-a folosit pe Isus ca agent sau instrument prin care a realizat creația. Isus nu este privit ca fiind Dumnezeu însuși, ci ca un fiu obedient care îndeplinește voința Tatălui său.

Diferențe de Interpretare

Este important de menționat că această viziune asupra lui Isus Hristos diferă de învățăturile majorității denominațiunilor creștine tradiționale. De exemplu, doctrinele Trinității, susținute de majoritatea bisericilor creștine, afirmă că Isus Hristos este Dumnezeu Fiul, co-etern și consubstanțial cu Dumnezeu Tatăl și cu Dumnezeu Duhul Sfânt. În contrast, Martorii lui Iehova resping doctrina Trinității, considerând-o nescripturală.

Concluzie

Credința Martorilor lui Iehova în Isus Hristos ca Fiul lui Dumnezeu și rolul său în creație este fundamentată pe interpretarea specifică a textelor biblice. Ei văd în Isus nu doar un salvator, ci și un agent divin prin care Dumnezeu a creat toate lucrurile. Această perspectivă distinctă subliniază unicitatea lui Isus și relația sa specială cu Dumnezeu Tatăl, oferind o înțelegere specifică a rolului său în planul divin.

spot_img
spot_img