spot_img

MANIFESTUL pentru ROMANIA ❤ 2020 – 2024

Date:

Share post:

La Convenția Anuală care a avut loc la Palatul Parlamentului , Victor Ponta , Președintele Pro România a prezentat Manifestul pentru România cu cele 10 directive pentru care PRO ROMANIA se va lupta ca in mandatul 2020 – 2024 sa fie implementate .


1 PROFESIONIȘTI noi in POLITICA : PRO ROMANIA pregateste o echipă tânără de profesionisti capabili să implementeze eficient si să respecte toate angajamentele față de România.
2 FISCALITATE: Schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferențiată progresivă a salariilor si pensiilor mari , proprietatilor si capitalurilor , in paralel cu reducerea taxării muncii si deductibilitatea cheltuielilor cu sănătatea si educatia .
3 REFORMA ADMINISTRATIVĂ : Reducerea radicală a cheltuielilor cu administrația publică până in anul 2024 , prin renunțarea la un sistem învechit, birocratic, politizat si clientelizat, prin digitalizarea sistemului administrativ . Reducerea numărului de județe de la 41 la 15 . Reducerea nr de unități administrativ teritoriale de la 3300 la maximum 1500 pe criteriile numărului populației si al organizării teritoriale . Reducerea nr de Parlamentari la 300 , 200 de Deputați și 100 de Senatori . Mandate de 5 ani pentru toate functiile alese .


4 PENSII si SALARII : Înghețarea până in 2024 a pensiilor si salariilor foarte mari ( peste 10 000 ron ) si cresterea celor mici . Prin renunțarea la indexarea proporțională si indexarea lor invers proporțională cu valoarea acestora până la un raport de 1 la 5 între cea mai mare pensie / salariu si cea mai mică .


Introducerea Salariului Minim European . SME
5 Sanatate si Educatie : PRO ROMANIA susține că priorități naționale, Sănătatea si educatia – Sub forma serviciilor publice si că sistemele private trebuie încurajate si stimulate , dar nu cu bani publici – din asigurări private si componentă publică atunci când sistemul public nu are capacitatea . Susținem o Strategie Sectorială pentru asigurarea unui acces mai bun la educație și servicii medicale in mediul rural si urban mic .
6 AGRICULTURĂ și TURISM : Agricultura modernă si turismul trebuie să reprezinte in continuare ramuri strategice ale României. PRO ROMANIA susține uniformizarea cotei TVA la alimente cu cea de 5% de la serviciile din turism .
7 INFRASTRUCTURĂ : Infrastructura de transport este o componentă esențială pentru dezvoltarea unei țări . Un transport eficient si sigur trebuie să fie în concordanță cu necesitățile populației și a mediului de afaceri .


PRO ROMANIA consideră priorități:
– reabilitarea etapizată în baza unei planificări riguroase a transportului feroviar . Rapid si prietenos cu mediul ,
– autostrada Pitești – Sibiu si autostrada Iași – Târgul Mureș , ambele finanțate din fonduri europene ,
– autostrada Comarnic – Brasov in Parteniat Public Privat ( conform proiectului tehnic si financiar din 2014 ) centuri ocolitoare , construite din Bugetul Național pentru toate localitățile din România traversate de un drum național sau european ,
– PRO ROMANIA susține programul Federației Internaționale de Automobilism pentru siguranța rutieră ,
– atragerea fondurilor europene pentru construcția acestora si crearea condițiilor favorabile parteneriatelor PPP pentru finanțarea proiectelor de infrastructură acolo unde nu se pot folosi fonduri europene .


8 DEMOGRAFIE : In conditiile apariției unor tendințe demografice noi , nu doar Romania , ci întreaga Europă se confruntă cu probleme demografice grave si perspective sumbre . PRO ROMANIA este primul partid care va cuprinde in strategia de țară, politici si măsuri demografice rapide :
– o nouă schemă de acordare a alocațiilor pentru copii , care sa aibă o componentă fixă ( alocația de bază ) si una variabilă ( in functie de situația socială si rezultatele școlare ale copilului ) , programe dedicate pentru mame cu mai mult de doi copii,
– sprijin pentru cheltuielile locative pentru familiile cu mai mult de 3 copii , construcția de creșe si grădinițe moderne din fonduri europene ,
– schemă de ajutor de stat cu deduceri din impozit pentru cheltuieli școlare sau de sănătatea copiilor .


9 MEDIU : Menținerea unui echilibru intre dezvoltarea economică și protejarea mediului înconjurător. PRO ROMANIA consideră că sunt necesare măsuri imediate in domeniile gestionării deșeurilor, protejării atmosferei , pădurilor și apelor si a managementului resurselor de apă . PRO ROMANIA militează pentru : PACTUL pentru O ROMANIE VERDE SI CURATĂ initiat de Mircea Diaconu- 10 ani de moratoriu privind exploatarile industriale ( cu excepția celor necesare pentru sănătatea parcurilor ) si a consumului populației din zonă .
– obligativitatea pentru instituțiile publice de achiziționare, pe măsura înnoirii parcului auto , începând cu 2022 , doar cu vehicule electrice si/ sau hibride , de asemenea administrațiile publice locale sa implementeze strategii pentru o trecere la transport public verde până in 2024 ,
– autoturismele sa fie impozitare suplimentar dacă au capacitate cilindrică mare sau nu au minim EURO 4 ,
– taxe de acces pentru autoturismele care pătrund în centrul orașelor si dezvoltarea transportului public local .
10 DIGITALIZAREA ADMINISTRATIEI : PRO ROMANIA propune tuturor partidelor politice , mediului privat , mediului academic si societatii civile asumarea transformării digitale a României ca Proiect de Țară. Transformarea digitală a României trebuie să se realizeze prin proiecte ce urmăresc dezvoltarea serviciilor de e-Guvernare, dezvoltarea capitalului uman si digitalizarea economiei .
– Nici o instituție nu mai poate cere de la cetățean documente pe care le poate cere de la o altă instituție ( doar documente private ) .
– Transparentizarea serviciilor publice .
– Alfabetizarea digitală a tuturor românilor prin actualizarea programei școlare si prin derularea unui program național de dobândirea a competențelor digitale pentru populația adultă . Informatica proba de concurs la Evaluarea Națională, materie obligatorie , probă de competențe digitale la Bacalaureat .


Suntem PRO ROMANIA pentru că ținem cu ROMANIA ! ??

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Cristina Burciu: Securitatea energetică, prioritară pentru România în contextul crizei mondiale

Securitatea energetică rămâne prioritară pentru România şi în acest...

Nu există jeg mai mare decât un medic care ia șpagă de la muribunzi … iată un caz abominabil!

Medicul oncolog, Anca Dumitrovici, a fost arestată de procurorii...

Au salvat viața unui motociclist!

„- Ești acasă? Vino repede! A fost un accident!...
%d bloggers like this: