17 C
Turda
Monday, August 15, 2022
spot_img
HomeStiri din MuresManifestări speciale la Prefectura Mureș de Ziua Jandarmeriei Române

Manifestări speciale la Prefectura Mureș de Ziua Jandarmeriei Române

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Sala Mare a Palatului Administrativ a găzduit, cu începere de la ora 11, un eveniment festiv dedicat Zilei Jandarmeriei Române, organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș și Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, ocazie cu care au fost înaintați în grad militarii merituoși și au fost premiați cei care s-au remarcat în competițiile sportive.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, i-a felicitat pe jandarmii mureșeni, le-a mulțumit pentru colaborare și le-a transmis un mesaj de responsabilizare pentru activitatea din acest an.

”Este o onoare deosebită să fiu alături de jandarmii mureșeni în această zi aniversară. Istoria Jandarmeriei Române se pierde în negura timpului: încă de pe vremea domnitorilor se vorbea despre o structură care a avut principala misiune de a asigura ordinea și liniștea publică iar de atunci, indiferent cum s-a numit, Jandarmeria și-a făcut datoria față de țară și cetățeni. Legea actuală care reglementează activitatea Jandarmeriei Române stipulează foarte clar atribuțiile acestei instituții, care sunt în general de asigurare a climatului de liniște și pace socială, ca cetățenii să poată trăi în liniște. Am apreciat modul în care, în 2018, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, jandarmii mureșeni au reușit să își îndeplinească obiectivele.  Atât Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Col. Sabin Motora” Mureș, cât și Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au participat la peste 34.000 de acțiuni, care au vizat atât activitatea în județul Mureș, cât și în alte județe, pentru Gruparea Mobilă. Felul în care, împreună cu Poliția, ISU, Armata și autoritățile locale a gestionat aceste activități a fost unul exemplar, astfel încât nu am avut evenimente deosebite în 2018. Nu vom avea un an ușor, trebuie să gestionăm evenimentele la nivel județean dedicate Președinției Consiliului Uniunii Europene, să asigurăm cele mai bune condiții premergător și în timpul desfășurării alegerilor pentru Parlamentul European, apoi la alegerile prezidențiale. Va trebui ca, împreună, să veghem ca toate activitățile conexe acestor evenimente să se desfășoare în liniște și cu respectarea legislației în vigoare,” a declarat Mircea Dușa.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Județul Mureș

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: