fbpx
spot_img
HomeȘtiri din TurdaMANIFEST - proiecție de film premiat UNITER

MANIFEST – proiecție de film premiat UNITER

- Advertisement -

Festivalul Internațional de Teatru Turda aduce filmul premiat UNITER, „Scrisoare către un prieten și înapoi către țară – MANIFEST”. Proiecția acestuia va avea loc luni, 28 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a TNAMT, fiind urmată de o sesiune de discuții în prezența actriței Mara Opriș. 

„Scrisoare către un prieten și înapoi către țară – MANIFEST” este un poem de Ruxandra Cesereanu, interpretat de Mara Opriș, în regia lui Cornel Mihalache.

Criticii contemporani spun ca „Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem Rapsodia Română de-acum, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, rapsodia extremă și fatală. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească pe cei adormiți.”

Un poem dramatic foarte special care mi-a dat ghes unui ”recitativ filmic”, unor imagini sonore în cadrul unui eseu despre Țara noastră. Acum, la cei 30 de ani de la va fi fost.

Cum să-i spun acestui produs audiovizual? Nu știu. One woman show. Teatru tv. Film documentar. Poem dramatic. Eseu cinematografic. Clip. Câte ceva din toate, și pentru că rulează pe ecran și mare și mic, să-i spunem FILM. Oricum este o istorie subiectivă a ultimilor 30 de ani. – a declarat regizorul Cornel Mihalache

Director de imagine: Dan Constantinescu Jr.

Montaj: Roxana Elekes

Bilete online puteți achiziționa accesând: https://www.tomtix.ro/evenimente/9142-manifest-proiecie-de-film-fitt2021

Rezervări la tel. 0264 311 952

Vă așteptăm cu drag!

 

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Comentarii

%d bloggers like this: