spot_img

ذات صلة

جمع

Detalii actualizate despre funeraliile lui Dumitru Babaioana

Anca Babaioana a prezentat noi informatii despre priveghiul si...

Noi detalii despre scandalul dintre ciobani

RefleqtMedia v-a prezentat ieri primele date despre un scandal...

El a murit in accidentul de aseara

Viata i-a fost curmata brusc, la 19 ani, dupa...

Un mort si 3 raniti, la Moldovenesti

Accidentul rutier de la Moldovenesti este mai grav decat...

Accident rutier la Moldovenești

Două autoturisme s-au ciocnit frontal, în urmă cu câteva...

Mâine, la Turda se lansează un proiect de incluziune socială în valoare de peste 23 de milioane de lei

Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel” Turda, în parteneriat cu UAT Municipiul Turda – Serviciul Public de Asistență Socială Socială, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda, Asociația Asistenților Sociali Profesioniști ”Pro Social” Cluj și Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București va implementa Proiectul ” Turda – dezvoltare comunitară prin promovarea incluziunii sociale active ”, în municipiul Turda, pe o perioadă de 36 de luni, începând cu martie 2018. Valoarea totală a proiectului este de 24.146.711,48 lei, din care finanțare nerambursabilă 23.782.330,54 lei.

Obiectivul general al proiectului:
Dezvoltarea comunitară și creșterea calității vieții orașului Turda (zona marginalizată str. Calea
Victoriei, Hațegului, I.L. Caragiale, Lotus, Lianelor, Narciselor, Nuferilor) prin asigurarea unei intervenții sociale integrate în domenii sociale relevante, respectiv educație, ocupare, servicii sociale și socio-medicale, locuire și favorizarea accesului la informare privind drepturile sociale si cetățenești ale membrilor comunității”.

Grup țintă
Grupul țintă (GT) al proiectului este format din 580 persoane din care 90 cetățeni de etnie romă (respectiv 15,52%). Numărul de femei implicate în activitățile proiectului este de 280 persoane (48.27%). Tot GT selectat este din zona urbană și face parte din categoria „în risc de sărăcie și excluziune socială” întrucât au un venit disponibil echivalent situat sub pragul riscului de sărăcie.

Proiectul asigură intervenții concentrate și complementare: o gamă amplă de servicii de ocupare (consiliere profesională și orientare vocațională, medierea muncii, formare profesională, ucenicie), servicii sociale și socio-medicale (pentru copii, persoane vârstnice, familii aflate în dificultate și cu un număr mare de copii etc.), măsuri de antreprenoriat prin susținerea educațională a antreprenoriatului încă din școală, precum și prin sprijnirea sustenabilă a procesului de înființare a unei afaceri. de la idee până la punerea în aplicare a acesteia, servicii educative (școală după școală, ateliere de parenting, programe alternative la educația formală, servicii de consiliere școlară, vacanțe estivale, excursii și tabere etc.), precum

și alte activități, care să asigure o locuire decentă (reabilitare, consolidare) și un acces la
drepturi sociale adecvat.

Organizarea Conferinței de lansare a proiectului va avea miercuri, 14.03.2018, începând cu ora 13,30, în Sala mare de la Primăria municipiului Turda.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital
Uman 2014 – 2020

spot_imgspot_img