fbpx
spot_img

Mafia Pădurilor în instanță!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Pe rolul Judecătoriei Turda apare o nouă lovitură pentru Mafia pădurilor. Mai exact, un dosar de fals informatic, în care apare – ca parte civilă – una dintre entitățile cele mai controversate, din mediul silvic din Transilvania – Ocolul Silvic Muntele Mare.

Despre Ocolul Silvic Muntele Mare și „businessurile” care se fac acolo, RefleqtMedia a scris în urmă cu o săptămână:

https://www.refleqtmedia.ro/video-cruciada-unui-turdean-in-lupta-cu-mafia-padurilor-de-la-posaga-defrisarile-si-taierile-ilegale-nu-fac-obiectul-activitatii-politiei-campeni/

Ei bine, dosarul care se află acum pe rolul Judecătoriei Turda vizează o faptă de fals informatic.

Fapta de a introduce, modifica sau şterge, fără drept, date informatice ori de a restricţiona, fără drept, accesul la aceste date, rezultând date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a fi utilizate în vederea producerii unei consecinţe juridice, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Inculpați sunt doi indivizi din Câmpeni.

RefleqtMedia va urmări îndeaproape toate cazurile care vizează Mafia Pădurilor, dar mai ales Ocolul Silvic Muntele Mare, acest focar de infracțiuni silvice.

Situația de la Ocolul Silvic Muntele Mare nu este de acum, ci este una cu ample rădăcini temporale, dar se pare că nici IPJ Alba, nici Poliția Câmpeni nu vede și nu aude.

„ Totul se întâmplă de ani de zile în Ocolul Silvic Muntele Mare Poșaga, județul Alba. Au fost făcute zeci și sute de sesizări, anchete peste anchete dosare instrumentate de aceleași personaje. În ultimii ani, un singur polițist din toți Munții Apuseni a avut bărbăția să încerce să pună capăt abuzurilor din acel Ocol Silvic. Din păcate a fost mutat de pe zonă, probabil cât mai departe pentru a pierde firul succesiunilor de ilegalități.

 Un procuror cheie și mai mulți polițiști asigură buna desfășurare a tăierilor ilegale din” Muntele Mare”. Despre cum se fură în pădure nu are rost să dezvoltăm că știe mai bine de jumătate din populația României, însă despre tupeul celor din Ocolul Silvic Muntele Mare Poșaga, nu cred că s-a auzit.

   Am fost semnalați de domnul Pitea Felician care în urmă cu doar câteva zile s-a trezit cu pădurea de molid defrișată. Aproximativ 80 metri cubi de masă lemnoasă au fost tăiați fără nici un document. Protagoniștii acestui episod sunt pădurarul composesoratului Hagau Valentin și secretarul Hagau Adrian.”, scria în 2021, ziarul Opinia Transilvană.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

„Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu...

Cetățenii cartierului Șarât vor avea un parc spectaculos

👷🏻Deoarece vremea de afară o permite, echipele Companiei de Salubritate au reluat lucrul la primul parc al cartierului...

Intervenție antitero ACUM la Cluj

Mai multe dube de poliție și trupe antitero au fost văzute de jurnaliștii clujeni la intersecția străzilor Regele...
%d bloggers like this: