spot_img
spot_img

Ludușenii, puși în pericol din cauza poluării aerului

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Cetățenii orașului Luduș se expun pericolului dezvoltării unor afecțiuni respiratorii serioase, din cauza poluării aerului pe care îl respiră.

În conformitate cu raportul prezentat de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, orașele Luduș și Târnăveni, din județul Mureș, au valori de poluanți în atmosferă care depășesc valorile acceptate.

„În anul 2017 s-au înregistrat depășiri ale valorii limită pentru sănătatea populației – 50 microg/m3, medie pe 24 de ore, la indicatorul pulberi fracţia PM10 – metoda gravimetrică: 21 de depășiri la stația MS1 și 21 de depășiri la stația MS2. Având în vedere că depășirile s-au înregistrat în lunile ianuarie și februarie ale anului cauzele probabile ale producerii lor pot fi: încălzirea rezidențială, condițiile meteorologice (temperaturi foarte scăzute, prezența și persistența fenomenului de ceață și calmul atmosferic), traficul rutier, prin creșterea numărului de autovehicule. Nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită prevăzute de Legea 104/2011 la ceilalți indicatori monitorizați. În cazul înregistrării a 35 de depășiri la indicatorul PM10 într-un an calendaristic la o stație, se impune elaborarea unui Plan de calitate a aerului, sarcina elaborării unui astfel de plan fiind a primăriei localității în care se înregistrează depășirile. În județul Mureș până la ora actuală nu a existat necesitatea unui astfel de plan. Având în vedere acest aspect APM Mureș a informat atât Primăria municipiului Tîrgu Mureș, cât și Direcția de Sănătate Publică Mureș cu privire la depășirile înregistrate la începutul anului 2017”, se arată pe site-ul calitateaaerului.ro.

În mod paradoxal, orașul Iernut, în vecinătatea căruia există marea termocentrală, nu are valori de poluanți atât de ridicați ca orașele Luduș și Târnăveni, iar dacă la Târnăveni este de înțeles factorul poluant, cel mai probabil că problemele din aerul respirat de ludușeni se leagă de congestia mare din oraș și de numărul de autoturisme care-l tranzitează.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Locuri de muncă pentru tine și familia ta! 2550 lei salariu brut + bonuri de masă + sporuri + bonusuri

Eşti în căutarea unui loc de muncă? LEONI Luduș te așteaptă! Telefon 0751.257.671! LEONI semnifică competență de primă clasă...

Veste EXCELENTĂ! Fabrica de zahăr de la Luduș nu se mai închide …

Telenovela Fabricii de Zahăr de la Luduș continuă. Dacă ieri, firma Tereos, care deține fabrica, anunța că o va...

Țeapa de la Luduș – francezii ÎNCHID FABRICA deși Guvernul României promitea răscumpărarea ei!

La două săptămâni după ce ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, afirma că va negocia cu francezii de la Tereos...

Dezmăț la Școala din Valea Largă – elevii dansează pe bănci, de față cu profesoara

Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale din comuna Valea Largă, județul Mureș, s-au filmat în timp ce dansau...
spot_img

Și-a petrecut zeci de ani în slujba cetățenilor … și a fost răpus de COVID-19! Rămas bun, Nicolae Căbulea

Zeci de ani a fost unul dintre cei mai apreciați polițiști din Câmpia Turzii! Un adevărat exemplu de onestitate și onoare. Oricine își amintește de...
%d bloggers like this: