fbpx
spot_img
spot_img

Lucrările la podul peste Arieș sunt ÎN ÎNTÂRZIERE

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Deși se vorbea despre „tăierea pamblicii” înainte de termen, iată că românu tot român rămâne … și podul peste Arieș este în întârziere.

- Advertisement -
- Advertisement -

Informația a fost făcută public de către deputatul USR, Viorel Băltărețu.

Săptămâna trecută, am participat la ședința de progres a lucrărilor la podul din Turda. Constructorul mi-a adus la cunoștință că lucrările sunt cu 4% în întârziere față de grafic.
Statusul lucrărilor, așa cum mi l-au prezentat reprezentanții constructorului:
 lucrările la pilonul 1 sunt întârziate cu două săptămâni pentru că, după devierea cursului Arieșului, constructorii au descoperit probleme la betonul din fundație. Împreună cu DRDP, s-a găsit altă soluție de întărire a fundației.
 culeea 1 (cea din capătul podului dinspre Alba-Iulia), pila 1 și placa de beton peste primele două rânduri de grinzi vor fi finalizate în 22 octombrie
amplasarea grinzilor pe pod va fi gata la sfârșit de octombrie sau început de noiembrie
 
Problemele tehnice apărute l-au obligat pe constructor să găsească soluții alternative: a regândit placa pe pod și hidroizolația.
 
După toate aceste luni de monitorizare a lucrărilor, am înțeles un adevăr dureros: în proiectele publice, termenul de execuție e considerat un detaliu minor.
 
Consider că timpul alocat unui proiect de interes public major, precum acest pod, ar trebui să fie esențial în licitații, alături, desigur, de criteriul calității lucrării.”, a declarat Băltărețu.
 
Astfel, se pare că proiectul NU va fi finalizat în 22 decembrie 2021, așa cum se spera.
 
Totodată, presiunile pe care Viorel Băltărețu încerca să le pună pe autoritățile locale turdene pentru asfaltarea străzii Alba Iulia „cât mai urgent” … sunt în van, devreme ce podul nu va fi finalizat!

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: