spot_img
spot_img

Lucrare DE MÂNTUIALĂ a TCI Cluj Napoca la Câmpia Turzii – cercul vicios al achizițiilor publice lovește din nou!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Un autoturism care circulă în regim de taxi s-a scufundat în asfalt, în această după-amiază, pe strada Aleea Vânătorilor din Municipiul Câmpia Turzii.

Ne-am interesat și am aflat că motivul incidentului a fost proasta gestiune a lucrărilor de pe proiectul european POIM, al cărui antreprenor general este societatea TCI din Cluj Napoca.

Nu este prima dată când antreprenorii, care iau bani pe diverse proiecte, „faultează” dezvoltarea orașului, atât la Turda, cât și la Câmpia Turzii, lucrând de mântuială, iar dacă până acum s-au încercat diverse forme de mediere, acum a venit timpul să dăm cărțile pe față!

Problema în contractele de achiziții publice este că tu, beneficiarul, fie că te numești Primăria X, primăria Y sau societatea Z, dai un contract de lucrări, prin licitație publică, spre o altă societate, denumită „constructor” sau „antreprenor”. 

Ei bine, acei antreprenori – uneori – fac lucrări de proastă calitate, subcontractând către alte societăți comerciale.

Această problemă este una „meschină”, deoarece în timp ce antreprenorii sunt cei care greșesc, cetățenii sunt revoltați pe Primării, pe Compania de Apă Arieș și așa mai departe!

La fel s-a întâmplat și cu trecerea de pieton din Câmpia Turzii, unde eroarea aparține societății Electrogrup, iar Primăria a fost atacată în mod injust!

La fel s-a întâmplat la Turda, pe strada Bogata, unde antreprenorul a greșit, dar toată lumea s-a luat de primar!

La fel se întâmplă de multe ori, însă aceste erori nu constituie abateri destul de grave încât contractele de lucrări să fie reziliate. 

Primarii și societățile comerciale care dezvoltă proiecte cu finanțare externă, sunt – de multe ori – cu mâinile legate, de birocrație și legislație și mai grav e faptul că unele figuri politice conduc adevărate campanii de linșaj mediatic împotriva oamenilor nevinovați, CONȘTIENȚI FIIND de realitate!

Poate dacă societățile astea iresponsabile ar fi strânse puțin cu ușa și-ar reconsidera prioritățile și ar lucra cu mai multă responsabilitate!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Val de reacții emoționante – oamenii-l regretă pe Leluț Vasilescu

Vestea privind decesul bateristului trupei Compact, Leluț Vasilescu a generat multe reacții emoționante, venit din toată lumea artistică. Adrian...

La volan prin cartierul Lut sub efectul a 4 droguri

La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 03.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiul Câmpia Turzii au...

Medicul, Tiberiu Vedean, este NEVINOVAT!

In cursul zilei de ieri, o persoana a adus alegatii foarte grave medicului, Tiberiu Vedean. Initial, RefleqtMedia a publicat stirea care...

Doamnele de la Baza 71 Aeriana s-au imbracat in IE

IA românească, un mijloc de promovare a identităţii românilor Astăzi sărbătorim naşterea Sfântului Ioan Botezătorul şi Sânzienele. Tot astăzi,...
spot_img

Care va fi soarta celor 2000 de medici și asistenți angajați în panemie? Guvernul a decis!

În perioada pandemiei, direcțiile de sănătate publică județene și Serviciile de Ambulanță Județene au angajat mai mulți medici și asistenți, pentru suplimentarea efectivelor necesare...
%d bloggers like this: