fbpx
spot_img
HomeȘtiri din Câmpia TurziiLogica psihosociologului, Petre Pop, ne depășește!

Logica psihosociologului, Petre Pop, ne depășește!

- Advertisement -

După ce planurile sale politico-administrative s-au năruit, în mare măsură, psihosociologul – Petre Pop – a rămas cu postările pe rețelele de socializare.

Pentru a rămâne elocvent din punct de vedere social, Pop postează tot felul de chestii, unele interesante, altele din seria „memories”, dar o postare de astăzi ne-a atras atenția.

Stiați #că: Românii la Câmpia Turzii sunt mai vechi pe aceste meleaguri decât popoarele migratoare (hunii, avarii,…etc.) așezate în câmpia Panoniei.

La Câmpia Turzii s-a descoperit cea mai mare necropolă din perioada Avară de pe teritoriul României( sec V-VII.), cu peste 1100 de morminte, întinse pe 5 ha.”, a spus Pop.
 
Logica pe care a folosit-o fostul președinte PSD rămâne o enigmă pentru mulți dintre noi, deoarece … prezența unei necropole de avari (populație turco-altaică de origine migratoare) la Câmpia Turzii nu demonstrează sorgintea populației care TRĂIA în aceste zone, ci … demonstrează doar că avarii au trecut pe aici și că, probabil, vreme de câțiva ani, s-au și așezat în această zonă.
 
În fapt, singurele mențiuni de populații de origine română, în perioada menționată de Petre Pop este voevodatul lui Menumorut, care a domnit până la Cuzdrioara, în perioada 860-896 d.Hr., precum și cel al lui Gelou, din aceeași perioadă, dar care a domnit între Huedin și Mureș, însă și acestea sunt cam cu 200 de ani după dispariția avarilor.
 
Contemporan cu perioada în care avarii s-au așezat la Câmpia Turzii a fost Voevodatul Alba, secolele VIII-XIII.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Idei nebune, debitate de Dreapta Liberală – au în plan PRIVATIZAREA...

0
Adept al capitalismului sever, Viorel Cataramă, președintele partidului Dreapta Liberală, a transmis membrilor de partid rezultatul unui sondaj de opinie pe care l-a comandat...

Comentarii

%d bloggers like this: