21.5 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiLocotenentul, Horia Popa - din Câmpia Turzii, evidențiat de MApN

Locotenentul, Horia Popa – din Câmpia Turzii, evidențiat de MApN

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Pentru cine nu știe, locotenentul – Horia Popa, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, este un adevărat supraviețuitor.

Și-a pierdut părintele și unul dintre cei mai buni prieteni în accidente aviatice, dar asta l-a ambiționat și mai mult. Așa a ajuns să piloteze tocmai acele aeronave de luptă care i-au răpit atâția oameni dragi.

Astăzi, Ministerul Apărării a realizat un articol dedicat lui Horia.

„Pasiune, determinare, muncă! Așa îl putem descrie în câteva cuvinte pe locotenentul Horia Popa, pilot de luptă pe MIG 21 Lancer şi pasionat de aviație de mic copil.

Fiecare început este diferit, dar are în el un vis comun, cel de a zbura, de a vedea norii de aproape şi pământul de sus. Locotenentul Horia Popa este pilot la Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, absolvent de liceu militar și al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov. Dorința de a zbura a venit încă de mic, datorită tatălui său, pilot militar și a faptului că a crescut printre piloți și avioane.

Nu doar pilotează avioanele le şi construieşte sub formă de machete și o face foarte bine. Una din machetele cele mai dragi este acea cu avionul în dublă comanda numărul 172 cu care s-a și ridicat prima dată de la sol.” sursa: MApN.ro

Felicitări, domnule locotenent, Horia Popa!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: