fbpx
spot_img
spot_img

Liber la vaccinarea copiilor și cu serul MODERNA

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Copiii cu vârste între 12 și 17 ani se pot vaccina și cu serul MODERNA. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Începând de astăzi, 2 august, adolescenții cu vârsta între 12 și 17 ani se vor putea vaccina anti-Covid, cu serul produs de Moderna. Este al doilea vaccin care a fost autorizat pentru această grupă de vârstă, după cel produs de Pfizer.

Țara noastră a fost prima din Europa care, în luna iunie, autorizase vaccinarea copiilor peste 12 ani, cu serul Pfizer, imediat după autorizarea de către Autoritatea Europeană a Medicamentului.

Tinerii din categoria de vârstă 12-17 ani care vor să se vaccineze cu serul Moderna trebuie să aibă la ei cartea de identitate (cei peste 14 ani).

De asemenea, trebuie să fie însoțiți obligatoriu la centrul de vaccinare/cabinetul medicului de familie de un părinte sau de tutorele legal, care trebuie să își dea consimțământul în scris.

Vaccinul Moderna a fost autorizat pe 24 iulie de către Agenția Europeană a Medicamentului pentru administrarea la grupa de vârstă 12-17 ani.

Este al doilea vaccin autorizat la această categorie de vârstă după vaccinul Pfizer, autorizat la finalul lunii mai și folosit în România, pentru imunizarea adolescenților, de la începutul lunii iunie.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: