spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Haha, chiar credeați că PSD și PNL se urăsc?

Hai să vedeți cum o să reușesc, prin acest...

👥Parteneriatele generează performanță! Vă mulțumim!

🎓Educația este unul dintre pilonii esențiali ai unei societăți...

Iată cum s-a petrecut accidentul de la Copăceni

IPJ Cluj a prezentat detalii despre dinamica accidentului rutier...

ATENȚIE! Restricțiile pe A3, Gilău, continuă

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a remis...

Fost chiriaș a distrus bunurile dintr-un apartament

Fost chiriaș a pătruns prin efracție și a distrus...

Legenda Minei Terezia și COMOARA imensă din aceasta

Salina Turda, una dintre cele mai impresionante saline din România, este înconjurată de o serie de legende și povești. Una dintre cele mai cunoscute legende legate de Salina Turda se referă la mina Terezia, unde se spune că a fost ascunsă o comoară imensă.

Potrivit legendei, în timpul perioadei medievale, un grup de haiduci a descoperit mina și a folosit-o ca loc de ascunzătoare pentru bogățiile furate de la nobilii locali. Se spune că acești haiduci au ascuns o comoară uriașă în adâncurile minei, într-un loc atât de bine ascuns încât nimeni nu a reușit să o găsească până în zilele noastre.

O altă poveste legendară spune că mina Terezia ar fi fost locul unei mari bătălii între două armate medievale. După luptele crâncene, sarea din mină a fost văzută ca un simbol al păcii, deoarece a fost folosită pentru a trata rănile soldaților și a vindeca bolile. Astfel, mina a devenit un loc sacru, venerat pentru proprietățile sale vindecătoare.

De asemenea, există legende care spun că în adâncurile Salinei Turda ar fi trăit o creatură misterioasă, un fel de dragon sau șarpe uriaș care păzea sarea. Localnicii povesteau că acest monstru apărea doar în nopțile fără lună și că dispărea în momentul în care cineva încerca să-l captureze sau să-i facă rău.

Aceste legende adaugă un aer de mister și fascinație Salinei Turda, care este deja remarcabilă prin istoria sa bogată și frumusețea naturală impresionantă.

spot_img
spot_img