spot_imgspot_img

Legătură moleculară descoperită între consumul de carne roșie și riscul de cancer!

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

O echpă internațională de cercetători, de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, a găsit o legătură moleculară între consumul ridicat de carne roșie și produse lactate și riscul crescut de a dezvolta cancer.

Potrivit studiului, condus de Dr. Vered Padler-Karavani, de la departamentul de Cercetare Celulară și Imunologie de la Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research at Tel Aviv University’s George S. Wise Faculty of Life Sciences, în țesuturile tuturor animalelor, înafară de păsări și pești, există o moleculă de zahăr, denumită Neu5Gc.

Încă din copilărie, oamenii dezvoltă anticorpi împotriva acestei molecule, după ce sunt expuși la carne de porc, vită, oaie, capră sau orice altă carne roșie.

Ei bine, echipa de cercetători a găsit o legătură directă între anticorpii dezvoltați la această moleculă și creșterea riscului de dezvoltare a unei forme de cancer colorectal.

SURSA: https://medicalxpress.com/news/2020-10-molecular-link-diet-cancer.html?fbclid=IwAR2fKnghnq6RVaj73YRk9VHIuvfBlmxdfoCduxyo-W9wAFMHXpsUAB0UMBk

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Related articles

🏆 Legione Câmpia a cucerit rugby-ul feminin!

Cinci luptătoare din Câmpia Turzii, campioane naționale și câștigătoare...

🦅 Vulturii zboară tot mai sus! Lideri neînvinși ai Ligii a 4-a Elite Mureș! 💙🔥

A.F.C. Vulturii Târgu Mureș continuă să domine autoritar Liga...