fbpx
spot_img

Lecție pentru „peisagiștii” din Turda și Câmpia Turzii: DALELE ȘI GAZONUL NE TOPESC, LA PROPRIU!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanța, a predat o adevărată lecție iubitorilor de dale de beton și gazon, care – pentru a întoarce niște bani – fac proiecte urbanistice CRIMINALE!

Salanța a distribuit o postare a profesorilor de la USAMV Cluj, care demonstrează efectul pe care IARBA NATURALĂ îl are în protejarea noastră împotriva temperaturilor extreme.

„Temperaturi la nivelul solului, azi, 22.07.2022 ora 12:35-12:38, cartierul Grigorescu, curtea Facultății de Știința și Ingineria Mediului, Cluj.

Teren ierbos cosit cu sol vizibil, în plină soare cam toată ziua: 62,89 grade C.

Teren ierbos necosit, cu vegetație deasă, în plină soare cam toată ziua: 42,21 grade C. Vegetația este uscată.

Teren ierbos necosit, care la doar 10 m distanța de locația precedentă, umbrit mai toată ziua de niște arbori: 28,91 grade C. Vegetația are culoarea verde sau verzuie.

Diferență minimă-maximă: 33,98 grade C.

Aceste măsurători s-au făcut prin amplasarea unor loggere de temperatură omolgate, folosite în cercetări științifice. Măsurătorile noastre nu au scop științific ci pur și simplu dorim să vedem cum variază temperatura în perioada caniculară în diferite locuri ale curții.

Vă doresc o zi frumoasă! Cumpărați fructe, să aveți apă la îndemână, nu stați în plină soare zilele acestea că temperaturile vor fi extreme! În timp ce noi ne putem proteja, vegetația și solul ca ecosistem -în locurile în care managementul este defectuos- trece prin stres extrem.”, este postarea distribuită de Salanța.

De asemenea, acesta a făcut APEL PUBLIC să se folosească IARBĂ NATURALĂ și nu DALE ȘI GAZON la înfrumusețarea orașelor.

„Un aspect esențial când ne gândim la modul în care amenajăm curtea casei. Cu cât punem mai multe pavaje și gazon, cu atât temperatura din curte este mai mare și implicit disconfortul oamenilor. O grădină cu iarbă naturală (nu gazon tuns) și câțiva copaci sau pomi plantați ne pot ajuta mult în zilele călduroase.”, a spus Salanța.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Accident pe dealul Feleacului

Un logan a ajuns cu roatele în sus, după o manevră eronată, pe dealul Feleacului. „A fost vorba despre...

Zona Protejată Cheile Turzii este reglementată urbanistic de către Consiliul Județean Cluj

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj, constituită în cadrul Consiliului Județean și condusă de...

Campania „Comune Curate” vine la Săndulești

În perioada 29 - 30 martie, ECOTIC Transilvania va colecta Deșeuri Electrice, Electronice și Electrocasnice, de pe raza...

ABUZ al Poliției Locale Turda – l-au amendat deși a vrut să-și repare greșeala – video

Polițiștii locali din Turda s-au transformat din oameni ai legii, în perceptori de amenzi date cvasi-abuziv. Un turdean s-a...
%d bloggers like this: