spot_img
spot_img

Lecție pentru „peisagiștii” din Turda și Câmpia Turzii: DALELE ȘI GAZONUL NE TOPESC, LA PROPRIU!

spot_img

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanța, a predat o adevărată lecție iubitorilor de dale de beton și gazon, care – pentru a întoarce niște bani – fac proiecte urbanistice CRIMINALE!

Salanța a distribuit o postare a profesorilor de la USAMV Cluj, care demonstrează efectul pe care IARBA NATURALĂ îl are în protejarea noastră împotriva temperaturilor extreme.

„Temperaturi la nivelul solului, azi, 22.07.2022 ora 12:35-12:38, cartierul Grigorescu, curtea Facultății de Știința și Ingineria Mediului, Cluj.

Teren ierbos cosit cu sol vizibil, în plină soare cam toată ziua: 62,89 grade C.

Teren ierbos necosit, cu vegetație deasă, în plină soare cam toată ziua: 42,21 grade C. Vegetația este uscată.

Teren ierbos necosit, care la doar 10 m distanța de locația precedentă, umbrit mai toată ziua de niște arbori: 28,91 grade C. Vegetația are culoarea verde sau verzuie.

Diferență minimă-maximă: 33,98 grade C.

Aceste măsurători s-au făcut prin amplasarea unor loggere de temperatură omolgate, folosite în cercetări științifice. Măsurătorile noastre nu au scop științific ci pur și simplu dorim să vedem cum variază temperatura în perioada caniculară în diferite locuri ale curții.

Vă doresc o zi frumoasă! Cumpărați fructe, să aveți apă la îndemână, nu stați în plină soare zilele acestea că temperaturile vor fi extreme! În timp ce noi ne putem proteja, vegetația și solul ca ecosistem -în locurile în care managementul este defectuos- trece prin stres extrem.”, este postarea distribuită de Salanța.

De asemenea, acesta a făcut APEL PUBLIC să se folosească IARBĂ NATURALĂ și nu DALE ȘI GAZON la înfrumusețarea orașelor.

„Un aspect esențial când ne gândim la modul în care amenajăm curtea casei. Cu cât punem mai multe pavaje și gazon, cu atât temperatura din curte este mai mare și implicit disconfortul oamenilor. O grădină cu iarbă naturală (nu gazon tuns) și câțiva copaci sau pomi plantați ne pot ajuta mult în zilele călduroase.”, a spus Salanța.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Zilele orașului LUDUȘ – 1-3 iunie

Astăzi debutează Zilele Orașului Luduș. Cu începere de la ora...

Ziua și punctul de incidență în zona Turda – Câmpia Turzii, cele două orașe au trecut de 13‰

Ultimul raport prezentat de DSP Cluj arată situația uimitoare...

Criza economică bate la ușă! 924 de firme din Cluj au solicitat șomaj tehnic pentru angajații lor

Urmare a instituirii stării de urgență, prin Decretul 195...
spot_img
spot_imgspot_img

Primăria Turda face apel la simțul civic al Turdenilor

Prin intermediul unui anunț postat pe grupul de facebook Azi în Turda, Primăria din oraș a făcut apel la simțul civic al cetățenilor, solicitându-le...

Cristina Pîrv le pregătește fanilor două surprize: un dialog inedit mamă-fiică și un #Challenge de 7 zile. Ambele vor fi transmise LIVE, pe Instagram

Cristina Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare româncă a tuturor timpurilor, le pregătește fanilor care o urmăresc pe rețelele de socializare, sportivi sau nu, două...

Cultură impresionantă de cannabis descoperită de DIICOT – plantele urmau să ajungă în Cluj

Ieri, 18 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Satu Mare, au efectuat două percheziții...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: